A făcut puşcărie în locul fratelui

4Comentarii
A făcut puşcărie în locul fratelui
Un tanar care a facut degeaba puscarie, in locul fratelui sau, a fost eliberat, zilele trecute, dupa sase luni, din Penitenciarul Ploieşti. Vasile Nica (16 ani) vrea des­pă­gu­biri de la statul român. Cazul este mai complicat de­cât pare şi are la bază mărturiile contradictorii ale ce­lor im­plicaţi, care i-au pă­călit pe anchetatori.

Povestea începe în seara de 6 mai 2008, când ploieşteanul Constantin Nica, zis Marci (28 de ani),  l-a înjunghiat cu un cuţit în spate pe Radu Drăgan, care, băut fiind, îi atacase ta­tăl. La momentul anchetei pe­na­le, mizând pe faptul că este minor şi spe­rând că nu va ajunge la puşcărie, rudele atacatorului au de­clarat anchetatorilor că vinovat de omor se face fratele cel mic al lui Cons­tan­tin, Vasile Nica, zis Ciprian, care la data incidentului avea doar 16 ani.

 

Asasinul şi-a recunoscut fapta

După ce a fost ares­tat preventiv şi condamnat pentru omor calificat, judecătorii Tribu­na­lului Prahova l-au eliberat însă, în cursul săptămânii tre­cute, pe Vasile Nica. Motivul? Fratele cel mare, Marci, a recu­nos­cut într-un final că el este cri­minalul. “Eu l-am omorât pe Drăgan, nu fratele meu. El a făcut puş­cărie nevinovat. Eu vreau să plătesc pentru fapta co­mi­să, nu fratele meu”, a po­­ves­tit Con­stantin Nica.

Membrii fa­mi­liei acestuia neagă acum că ar fi mizat pe faptul că Vasile este minor, depunând în luna mai mărturie min­cinoasă, şi spun că este vorba doar de o greşeală a anchetatorilor, care au fost in­duşi în eroare de ru­dele înjunghiatului Radu Drăgan. “Ci­pri­an a fost arestat pe baza declaraţiilor min­­cinoase ale rudelor victimei, mărturii care se contrazic între ele”, spune Vasile D. Nica, tatăl celui încarcerat.

 

Libertatea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor