A fost inaugurat Centrul Wilhelmina

ORADEA – În cursul zilei de joi a fost inaugurat Centrul de Orientare Profesională Wilhelmina, ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilităţi care doresc să munceasă.

Proiectul este gestionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC), în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor, Fundaţia Evanghelică Alsterdorf şi Asociaţia „Umbrela”. Deschiderea oficială, respectiv tăierea panglicii, s-au făcut în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor mai sus-amintite şi a altor invitaţi, printre care şi persoane cu dizabilităţi. „Scopul centrului nostru este de a dezvolta deprinderile şi abilităţile de muncă, în vederea facilităţii integrării socio-profesionale a acestor persoane adulte cu dizabilităţi”, a precizat Vadnai Koncsek Zita, directorul executiv al DGASPC Bihor.

Socializare şi integrare
În urma deschiderii centrului se aşteaptă ca în fiecare an cel puţin 20 de persoane adulte cu dizabilităţi să beneficieze de consiliere şi orientare profesională, obiectivul final fiind socializarea şi integrarea socio-profesională a acestora. În cadrul centrului, persoanele cu dizabilităţi vor executa ambalare, asamblare şi montare, pentru dezvoltarea capacităţii de a lucra monoton şi repetitiv, vor face lucru manual, colaje, vor picta, vor fi iniţiate în olărit, croit şi ţesut, în confecţionarea de pungi şi vor desfăşura şi activităţi de dezvoltare a abilităţilor de scris şi citit.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !