A fost inaugurat cu şampanie

2Comentarii
A fost inaugurat cu şampanie
La etaj, lume bună echipată lejer, bucate alese, muzică antrenantă. La nivelul apei, exces de tinereţe, sport şi muşchi. Cea de-a doua inaugurare a Bazinului olimpic orădean s-a consumat vineri, chiar în preziua deschiderii Campionatului European de polo pentru juniori.

Evenimentul monden a adunat pe amplasamentul de lângă Ştrandul Municipal VIP-uri din administraţia locală şi trimişi ai Federaţiei Române de Polo şi ai Ligii Europene de Nataţie, în vreme ce sportivii celor 14 echipe participante îşi făceau ultimele antrenamente în bazinul inaugurat deja în vara anului trecut.

Investiţia totală, aşa cum a fost gândită de finanţiştii municipalităţii, depăşeşte 150 miliarde de lei, până acum lucrările fiind executate în două etape. Anul trecut, în vară, cam aceleaşi VIP-uri din administraţia locală – primarul Petru Filip, însoţit de cei doi viceprimari, Mihai Groza şi Biro Rozalia, Marcel Boloş, şef peste Direcţia Patrimoniu, Petruţ Drăgan, preşedinte al CMS, şi alţii – au participat la tăierea panglicii bazinului.

Investiţia în acesta s-a ridicat la peste un milion de dolari, în acel moment, sumă care include şi sistemul de recirculare a apei. „Bazinul are o suprafaţă de 1.250 metri pătraţi şi zece culoare. Totodată, este prevăzut cu un sistem de filtrare şi recirculare a apei, iar construcţia fundului şi a piscinei este unică în lume. Acest sistem de filtrare permanentă permite ca apa să fie înlocuită în întregime o dată pe an. Bazinul este primul din ţară care respectă standardele de calitate internaţionale acceptate de FINA”, a precizat şeful Direcţiei Patrimoniu.

Şantierul va continua

Lucrarea care face obiectul serbării de vineri constă în ridicarea tribunelor cu o capacitate de circa 1.000 de locuri, a clădirii anexă care cuprinde o sală de conferinţe, centru de presă, una pentru controale antidoping, una de forţă şi altele pentru arbitri, oficiali, precum şi vestiarele sportivilor şi grupurile sanitare.

Execuţia acestora a început în 1 martie 2006, predarea amplasamentului consumându-se în cursul acestei săptămâni. „Am fost într-un tur al amplasamentului împreună cu un oficial german. S-a arătat încântat şi a comentat că am putea organiza, la ce condiţii avem, şi o olimpiadă”, ne-a declarat fericit Ioan Alexandrescu, membru în biroul federal al Federaţiei Române de Polo, prezent la eveniment.

„Până în toamnă urmează să realizăm acoperirea bazinului cu o boltă susţinută de arce de cerc”, a declarat Marcel Boloş. Pe şantierul de la bazin au lucrat două firme, MBS Group din Cluj-Napoca şi Deniflor Service, urmând ca la finalul campionatului să intre pe amplasament firma Rukky din Finlanda, cea care va executa acoperişul. Garanţia oferită pentru ceea ce s-a făcut până acum este de 20 de ani, iar în primii doi ani eventualele reparaţii vor fi suportate de firme.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor