A fost restaurată faţada Liceului Ortodox

Așa arată azi clădirea care, până odinioară, era o pată de rușine pe strada Republicii, între Magazinul Crișul și Gară.
Așa arată azi clădirea care, până odinioară, era o pată de rușine pe strada Republicii, între Magazinul Crișul și Gară.
Restaurarea fațadei corpului de clădire principal al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” (fostul Liceu CFR) de pe strada Republicii nr. 48 a fost finalizată.

Valoarea totală a contractului este de 229.853,28 lei, fără TVA, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

„Execuția lucrărilor a început în aprilie 2018, dar deși termenul de execuție a fost de 8 luni, lucrările sunt deja în curs de recepție. Lucrările executate au constat în montarea schelei metalice, desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereți și la soclu, placarea pereților cu polistiren expandat ignifugat, placarea spaleților cu polistiren expandat ignifugat, placarea soclului cu polistiren extrudat ignifugat, armarea cu plasă de fibră de sticlă și masă șpaclu, montarea glafurilor la ferestre, grunduirea și executarea tencuielilor decorative, montarea jgheaburilor și a burlanelor”, se înșiră în comunicatul emis.

Bani din cota cultelor

„Banii aferenți investiției au fost alocați din bugetul anual destinat cultelor religioase, din cota cultului ortodox. Având în vedere că fațada Liceului Teologic Ortodox se afla într-o stare avansată de degradare, am demarat reabilitarea acesteia pentru că – așa cum am mai amintit – una din țintele noastre este creșterea standardului de calitate a procesului educațional prin oferirea de condiții bune în școli. Pe de altă parte, vorbim de o clădire importantă din centrul orașului, care ne dorim să aibă un aspect îngrijit”, a declarat Lucian Popa, directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar, citat de Biroul de Presă al PMO.

În perioada următoare se va întruni comisia de recepție în vederea recepționării lucrărilor executate, transmite Primăria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !