„A fost un campionat ratat”

7Comentarii
ORADEA – Echipa de baschet CSM Leonardo Oradea a încheiat sezonul 2006/2007 pe un deloc îmbucurător loc zece, cu toate că obiectivul fixat a fost clasarea între primele şase formaţii. Asta în condiţiile în care formaţia antrenată de Kosa Zoltan s-a bazat pe mai mulţi stranieri decât în campionatul trecut.

„Din punctul de vedere al locului în clasament a fost un campionat ratat, deoarece nu ne-am îndeplinit obiectivul. Cântărind totul prin prisma faptului că Divizia A la baschet a crescut mult ca valoare, prin aducerea de jucători străini şi prin păstrarea celor autohtoni, atunci a fost un sezon liniştit. Totul ar fi fost posibil în acest sezon, să prindem play-off-ul, dar să şi ajungem în play-out.

De asemenea, m-a mulţumit faptul că spectacolul a existat, drept dovadă că la meciuri au venit între 1.000 şi peste 2.000 de spectatori, semn că baschetul a devenit un punct de atracţie în Oradea. Le cerem scuze spectatorilor pentru neîndeplinirea obiectivului şi promitem că în sezonul viitor va fi mai bine”, a explicat Petruţ Drăgan, directorul CSM.

Jucători penalizaţi

Pentru ratarea obiectivului, baschetbaliştii orădeni au fost penalizaţi cu 20% din suma de contract aferentă lunii martie. În plus – lucru care i-a nemulţumit cel mai mult, în special pe stranieri – nu vor primi banii pe lunile aprilie şi mai. „Pentru noi sezonul s-a încheiat în data de 27 martie, iar în aceste condiţii cum să-i mai plătesc pe aprilie şi mai? Contractele au fost încheiate pe sezonul 2006/2007, dar nu mai mult de zece luni.

E normal să fie nemulţumiţi, dar când au învins nu au fost nemulţumiţi, când au luat prime suplimentare nu au fost nemulţumiţi, sau când au ratat obiectivul?”, se întreabă Drăgan. Bugetul secţiei de baschet a fost în jur de 200.000 de euro, asigurat de Primărie, Leonardo şi alţi patru sponsori. „Aşteptăm în continuare sprijin şi din partea altor agenţi economici, care prin sport îşi pot face imagine”, afirmă directorul clubului.

Doar Djordjio Djordjic

Cum în baschet majoritatea jucătorilor semnează contracte doar pe un an, în acest moment CSM mai are sub contract „patru-cinci jucători”. Mai mult ca sigur, lotul va fi puternic remaniat, potrivit directorului Drăgan, dintre stranieri doar Djordjio Djordjic fiind dorit şi pentru sezonul următor. În privinţa antrenorului, sunt semne că se va merge tot pe mâna lui Kosa Zoltan. „În mod normal continuăm tot cu Kosa Zoltan, nu s-a pus problema schimbării antrenorului”, spune Drăgan.

În privinţa tinerilor Andrei Mandache şi Titus Nicoară, nu se ştie dacă aceştia vor continua la CSM. „Sunt tineri, fără experienţă şi era greu să joace mai mult în Divizia A, unde fiecare echipă are minim cinci străini. Mandache are contract pe încă un an, dar are o clauză conform căreia poate pleca doar în străinătate. În schimb, Titus Nicoară a anunţat înainte de sezon că după ce termină liceul ar dori să plece la colegiu în SUA. Noi am vrea să rămână, pentru că este un produs al baschetului orădean, dar să o facă în condiţii normale”, afirmă directorul CSM.

În mod normal, startul pregătirilor va fi demarat la începutul lunii august, întrucât campionatul ar urma să înceapă în luna octombrie.

Teodor Biris7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor