A început a doua sesiune a BAC-ului

A început a doua sesiune a BAC-ului

A doua sesiune a examenului de maturitate a debutat luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română. La această probă s-au prezentat 273 de candidati. După prima sesiune a bacalaureatului în judeţul nostru au fost respinşi 926 de candidaţi.

În Bihor există trei centre de examinare: unul la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, al doilea la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, iar ultimul la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”.

Calendar

Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a debutat luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată, marti, de evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă. În Bihor, la această probă s-a înscris un singur candidat.

În perioada 24-25 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Astfel, în Bihor la această probă s-au înscris 318 candidaţi. Ei vor susţine examenul la limba engleză. Proba D, cea de evaluare a competenţelor digitale, va avea loc între 26 şi 27 august. Pentru această probă au optat 327 de candidaţi. Probele scrise la examenul de bacalaureat vor debuta în data de 30 august, cu limba şi literatura română, urmată în ultima zi din această lună de proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 1 septembrie candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar în 3 septembrie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate în data de 5 septembrie. În aceiaşi zi, între orele 16:00 şi 17:00 vor putea fi depuse eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 7-8 septembrie. Rezultatele finale vor fi afiţate în 9 septembrie.

„În această sesiune s-au putut înscrie şi candidaţi care nu au promovat examenul de bacalaureat în alte sesiuni sau care nu au participat până în această lună la nicio testare de acest fel”, a declarat jurista Ramona Bacter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !