A început BAC-ul de toamnă

De Crina Dobocan
A început BAC-ul de toamnă
1.779 de elevi din Bihor s-au înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului.


Sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat a început luni. Din cei aproximativ 55.000 de candidaţi înscrişi la nivel naţional, 1.779 sunt din Bihor.

Candidaţii înscrişi la examen susţin luni şi marţi probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) şi cele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

Examenul continuă marţi şi miercuri cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 20 -21 august este evaluarea competenţelor digitale – proba D. Probele scrise încep pe 24 august cu proba la limba şi literatura română – proba E a). Pe 25 august este proba scrisă de limbă şi literatură maternă – proba E b).

Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului – proba E c) pe 26 august şi cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba E d) pe 28 august.

Şase comisii

Candidaţii vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12,00, şi vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 1 şi 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

La nivelul judeţului Bihor au fost constituite şase centre de examen (Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul „Alexandru Roman” Aleşd, Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş) şi o subcomisie la Salonta.

Profesorul Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, speră ca de această dată să nu se repete problemele din sesiunea precedentă a examenului de Bacalaureat, când 108 elevi din Ştei au fost eliminaţi fiindcă se consultau întrei ei şi făceau schimb de foi. Cei 108 de elevi eliminaţi de la Centrul de bacaluareat al Colegiului Tehnic «Unirea» Ştei nu vor mai avea dreptul să se înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului de maturitate. Frauda generalizată de la Ştei a fost sesizată atunci de o profesoară corectoare din judeţul Timiş care a observat că 42 de lucrări sunt aproape identice, inclusiv în ce priveşte greşelile.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !