A început „borduriada” pe Dacia

20Comentarii
A început „borduriada” pe Dacia
La ordinul Primăriei, Selina pune borduri noi la scuarul de pe bulevardul orădean.

Circa două miliarde de lei vechi. Atât costă lucrarea care se execută în această perioadă pe bulevardul Dacia. Sunt estimările directorului tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea. În ianuarie, edilul le-a trasat sarcini celor de la Selina – care a câştigat contractul pentru întreţinerea străzilor şi spaţiilor verzi în Oradea – să spargă betonul scuarului de pe axul drumului, să monteze borduri şi să umple scuarul cu pământ. Faza cu spartul betoanelor s-a încheiat deja, „selinarii” spărgând cu picamerele tot ce au putut. Între timp au început să scoată bordurile vechi – unele într-o stare încă bună – şi să pună altele în loc. Urmează ca scuarul să fie umplut cu pământ şi să se însămânţeze iarbă. De asemenea, arborii ornamentali în stare proastă vor fi înlocuiţi. De asemenea, se vor completa cu alţi arbori – platani – alveolele unde azi lipsesc arbori.

Beton inestetic

De ce a luat Primăria decizia de a pune iarbă? Ne spunea Ghitea, chiar în ianuarie: „Pentru că scuarul arată aşa cum arată. Au trecut câteva zeci de ani de când a fost amenajat iar acum, pe măsură ce-l mături încep să iasă toate agregatele din acel beton”, declara Ghitea.

Cum, dacă e să ne luăm tot după directorul Ghitea, nu sămânţa de iarbă costă şi nici pământul nu e cine-ştie ce scump, tragem concluzia că spartul betoanelor şi mai cu seamă „borduriada” sunt etapele care au urcat lucrarea la cifre de ordinul miliardelor.

Contactat de JB, primarul Ilie Bolojan nu părea a fi la curent cu aspectele tehnice ale lucrării. Tot ce ne-a putut spune primarul a fost că îşi doreşte ca toate intrările în oraş să arate bine, deoarece sunt o carte de vizită pentru Oradea. Mai cu seamă bulevardul Dacia, care este poarta de intrare dinspre Vest. Acesta e şi motivul pentru care s-au cosmetizat sensurile giratorii de lângă Selgros, respectiv Real. Merită menţionat că s-au făcut pe banii unor firme private. Nu e însă şi cazul bulevardului Dacia

Ieri, muncitorii Selinei nu ştiau dacă vor scoate inclusiv bordurile montate în urmă cu doar câţiva ani chiar la intrarea în oraş. Sunt bordurile montate imediat după pasajul rutier de peste bulevard, pe o lungime de câteva sute de metri. Ar fi păcat deoarece, vopsite acum în alb şi roşu, acestea nu necesită decât o nouă cosmetizare pentru a avea un aspect plăcut…

Călin Corpaş

Scuar reamenajat pe Bdul Dacia20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor