A început construcţia magazinului Lidl

15Comentarii
A început construcţia magazinului Lidl
Lidl a demarat construcţia magazinului de la Oradea în locul fostei Exmob.

Orădenii obişnuiţi să-şi facă cumpărăturile la magazinul Lidl din Ungaria nu vor mai trebui să se deplaseze până acolo. În urmă cu câteva zile Lidl România a demarat construcţia magazinului de la Oradea. Acesta va fi amplasat vizavi de concurenţa, Penny Market, pe fostul teren al fabricii de mobilă Exmob. „Putem confirma faptul că am demarat construirea primelor magazine şi a centrului logistic de pe piaţa locală. Nu am stabilit data pentru primele deschideri, însă putem preciza că acestea nu vor avea loc în 2010”, au declarat reprezentanţii Lidl România.

Pe locul fostei fabrici Exmob excavatoarele firmei SC Ariserv Truck SRL din Cluj lucrează la curăţarea zonei de moloz, perioada autorizaţiei pentru această lucrare fiind de 28 de zile: 21.07 – 19.08.2010. Valoarea investiţiei în construirea unei unităţi este de 1-2 mil. lei (240.000- 480.000 de euro), potrivit datelor comunicate de retailer autorităţilor locale. Investiţia totală în deschiderea unui magazin ar putea ajunge la un milion de euro, valoare similară proiectelor de extindere ale Penny Market, cel mai mare competitor al său din România.

Consiliul Local Oradea şi-a dat acordul de principiu pentru construirea unui magazin pe locul fostei Exmob în anul 2006, înainte de a fi construit Penny Market. Complexul va fi o clădire monobloc, după modelul amplasat în localitatea ungară Berettyóújfalu, retras faţă de strada T. Vladimirescu la 30 m şi la 9 metri de limita estică a terenului.

Problema majoră pe care o ridica o astfel de lucrare, legată de circulaţia carosabilă, a fost şi ea rezolvată. Propunerea de prelungire a străzii C. Brâncoveanu până în Strada Oneştilor, prin traversarea fostei incinte a Exmob a fost realizată. La intersecţia noii străzi cu Cazaban, Oneştilor şi Tudor Vladimireasc au fost realizate două sensuri giratorii.

Cine este LIDL

Retailerul LIDL este deţinut de grupul LIDL & Schwarz, care operează la nivel local şi hipermarketurile cu discount Kaufland. Cele două divizii au intrat în România pentru prima dată în anul 2003, însă germanii au mizat în primii ani doar pe extinderea Kaufland. Primul magazin Kaufland de pe piaţa locală a fost inaugurat în toamna lui 2005. Anul acesta a demarat construcţia unui magazin Kaufland la Oradea, pe Calea Borşului, în locul fostului service auto IATSA.

D.B.

Oradea, atractivă pentru hypermarketuri

Oradea, atractivă pentru hypermarketuri15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor