A început controlul armelor în judeţ

A început controlul armelor în judeţ
Începând cu 1 mai, poliţia bihoreană a demarat acţiunea de vizare a autorizaţiilor de folosire a armelor la persoanele juridice.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor aduce la cunoştinţa persoanelor juridice care deţin şi folosesc arme şi muniţii că în perioada 1 mai – 31 iulie se va desfăşura acţiunea de vizare a autorizaţiilor de folosire a armelor letale, a certificatelor de deţinere a armelor neletale şi a autorizaţiilor pentru efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii.

Documentele la control

În acest sens, reprezentanţii unităţilor vor pregăti şi prezenta următoarele documente: Cererea de aplicare a vizei (anexa 1); „Autorizaţia de folosire arme letale” / „Certificatul de deţinere arme neletale” / „Autorizaţia pentru efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii”, în original, după caz – pentru persoanele juridice cărora li s-a eliberat un astfel de document în baza Legii nr. 295/2004; Certificatul de înregistrare al societăţii la Registrul Comerţului, actul constitutiv al societăţii, în original şi copie xerox; Actul de identitate al persoanei împuternicite, în original şi copie xerox; Tabel nominal cu angajaţii societăţii care execută serviciul de pază înarmată, precum şi cu cei care au acces la arme şi muniţii, în care se va menţiona numele şi prenumele, codul numeric personal, numărul „avizului port-armă” şi numărul atestatului de calificare profesională; Registrul privind evidenţa armelor şi muniţiilor şi de consemnare a operaţiunilor efectuate cu acestea; Planul de pază şi apărare, contractul de prestări de servicii şi planul de dotare cu arme şi muniţii; Armele înscrise în „Autorizaţia de folosire arme letale” / „Certificatul de deţinere arme neletale” / „Autorizaţia pentru efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii”; Dosar şină. „Activitatea de aplicare a vizei se va desfăşura pe zone, fiecare agent economic urmând a fi înştiinţat în scris cu privire la data şi locul desfăşurării acesteia” a specificat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

A.L.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !