A început goana după cadouri

3Comentarii
A început goana după cadouri
ORADEA – Goana după cadourile de Crăciun a început de câteva zile, însă, se pare că anul acesta „pista” s-a mutat din zona străzii Republicii, în marile magazine şi în supermarket-uri. Orădenii preferă magazinele mari pentru cumpărarea cadourilor de Crăciun.

„De când s-au deschis marile magazine, vânzările ne-au scăzut foarte mult. Degeaba suntem noi importatori direcţi şi avem cele mai mici preţuri, lumea cumpără din acelaşi loc de unde îşi ia şi mâncarea”, a spus Livia Codileanu, administratorul unui magazin de cadouri şi obiecte decorative de pe Strada Republicii. „Goana după cadouri a început luni, însă vânzările s-au oprit marţi. Astăzi parcă vin din nou oamenii. Cumpărătorii se orientează spre globuri şi vârfuri de brad care nu se sparg, coroniţe pentru uşă, beculeţe, strictul necesar”, a povestit miercuri Kosa Klara, vânzătoare.

Lucruri mici

De la administratorul unui alt magazin de suveniruri am aflat că Moş Nicolae îl bate pe Moş Crăciun, în ceea ce priveşte nivelul vânzărilor acestui gen de produse. „Cel mai mult am vândut de Moş Nicolae. De Crăciun lumea alege ceva mai consistent şi îşi planifică totul cu mai mult timp înainte”, a spus  Bereczki Andreea. Cea mai mare trecere în rândul tinerilor o au lucrurile mici, cu simboluri de Crăciun, cu preţuri cuprinse între 7 şi 20 de lei. „Dacă doamnele şi domnişoarele îşi cumpără bijuterii, cadourile de la colegi pentru colegi sunt lumânările colorate, aromate, suporturile în toate formele”, a constatat Kepes Margit, vânzătoare într-un magazin de pe Republicii. Şi aceasta din urmă ne-a mărturisit că deschiderea unui anume hypermarket a avut un impact negativ asupra vânzărilor.

Orientare

În ceea ce priveşte cumpărătorii, unii par să achiziţioneze cadourile mai mult la întâmplare. „O să-i luăm surorii noastre un ursuleţ de pluş, sau un îngeraş, sau poate o cană. O să vedem în funcţie de preţuri şi de ce ne atrage mai mult atenţia”, au spus doi tineri, aflaţi la shopping. Alţii, mai cu experienţă, ştiu ce caută şi mai ales unde pot găsi obiectul dorit. „I-am cumpărat mamei mele o pijama de calitate. Dacă ştii unde să cauţi, găseşti şi preţuri bune. În acest sens, prefer magazinele mici, de cartier. Copiilor le cumpăr jucării”, a spus Varga Edith, o cumpărătoare.

Accesorii de tot felul

Dincolo de micile atenţii numai bune de pus sub brad, pe brad sau prin casă, orădenii mai cumpără mănuşi, fulare şi căciuli. „Trec foarte bine aceste produse specifice iernii”, a apreciat o vânzătoare dintr-un magazin de haine. Nici acestea nu sunt tocmai ieftine, în magazinul cu pricina, o pereche de mănuşi costând 19 lei, o căciulă 29 de lei şi un şal 39 de lei. Deşi temperaturile scăzute ne-ar putea face să credem că lumea cumpără doar haine groase, la mare căutare sunt şi articolele de lenjerie intimă.

„Doamnele îşi cumpără lenjerie roşie pentru noaptea de Revelion, iar domnii, după ce pe parcursul anului achiziţionează doar articole negre, de Crăciun îşi cadorisesc partenerele cu articole de lenjerie intimă roşie”, a observat A.G., vânzătoare într-un magazin de lângă Teatrul de Stat. O pereche de chiloţei roşii, împachetată într-un săculeţ numai bun de atârnat pe pomul de Crăciun, costă 20 de lei.

Claudia Curta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor