A inceput goana dupa carnea de porc

A inceput goana dupa carnea de porc
Măcelăriile s-au aprovizionat cu carne de toate categoriile, în prejma Crăciunului.

Apropierea sarbatorilor aglomerează măcelăriile şi magazinele de carne. Asta din mai multe motive. În primul rând este votrba despre efectele crizei economice, prea puţini fiind românii care-şi permit să cumpere un porc întreg şi aleg măcelăriile. Apoi s-au dus vremurile când pentru un kilogram de carne trebuie să stai la coadă. Acum se găseşte carne tot timpul. Pe de altă parte, unii dintre români au renunţat la carnea de porc, alegând în schimb carnea de curcan.

Preţuri

Hala de carne din Piaţa Cetate îi aşteptă pe orădeni cu produse dintre cele mai variate, la preţuri negociabile. „Preţurile la carne sunt aceleaşi ca şi anul trecut sau chiar şi mai mici. Avem clienţii noştri fideli care ne cunosc marfa şi cumpără mereu de la noi. Preţurile sunt negociabile, în funcţie de cantitatea de marfă cumpărată”, ne-a declarat Nelu Cionca, un măcelar din hală.

Astfel, pulpa de porc se vinde cu preţuri cuprinse între 13,5 şi 14 lei kilogramul. Ceafa de porc costă 14 – 15 lei/kilogram, iar carnea pentru cârnaţi se vinde cu 12 lei/kilogram.l Cine vrea un jambon întreg va scoate din buzunar 12 lei pentru un kilogram. Capul de porc costă 5 – 6 lei/kilogramul, iar măruntaiele (plămâni, ficat) pentru caltaboş se vinde cu 8 – 10 lei un kilogram. Cine vrea slănină crudă, aceasta costă 6 lei/kilogramul.

Amatorii caltaboş vor plăti pentru un kilogram din produsul preferat – 18 lei. Tot 18 lei costă şi un kilogram de tobă afumată. Cârnatul proaspăt afumat se vinde cu 20 de lei un kilogram. „Majoritatea clienţilor cumpără carne pentru cârnat şi mărruntaie pentru caltaboş”, a precizat Cionca.

Luni dimineaţă, hala de carne era populată în special cu persoane în vârstă, pensionari care au timp să cutreiere pieţele, să vadă ce şi de unde se poate cumpăra mai ieftin.

„Am mai fost şi în alte măcelării, dar cele mai bune preţuri sunt aici la hala de la Piaţa Cetate. Am măcelarul meu, de la care cumpăr mereu şi mai primesc şi bonus”, ne-a explicat Jean Crăciun, un pensionar orădean.

Pentru următoarele zile măcelarii s-au pregătit să facă faţă afluxului de clienţi, cele mai aglomerate zile fiind prognozate miercuri şi joi înainte de Craciun.

D.B.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !