A început împărțirea manualelor pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
A început împărțirea manualelor pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor a început de ieri să distribuie manualele pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din județ.

Conform ISJ Bihor, deocamdată s-au primit 30% din cele 112.030 de manuale necesare liceenilor bihoreni din clasele a XI-a și a XII-a. Distribuirea manualelor către licee se face conform unei liste întocmite de ISJ. Reprezentanții liceelor au fost chemați pe rând la Inspectorat pentru a ridica manualele, în funcție de cum sunt trimise acestea de editurile cu care s-au semnat contractele. Astfel, până în 15 octombrie toate cele 29 de edituri cu care ISJ Bihor a semnat contracte trebuie să aducă manualele, pentru a fi împărțite liceelor. Celor 112.030 de manuale li se adaugă alte 2.000 – mostre, care erau deja în posesia ISJ Bihor.

După 1990, acest an şcolar este primul în care elevii din clasele terminale de liceu ar beneficia gratuit de manuale. Conform Ministerului Educaţiei, au fost achiziţionate aproape 3,6 milioane de manuale pentru cei din clasele a XI-a şi a XII-a, a căror valoare se ridică la aproape 30 de milioane de lei.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor