A început înscrierea pentru bacalaureat

A început înscrierea pentru bacalaureat
De marti si pâna în data de 12 mai are loc înscrierea candidatilor pentru examenul de bacalaureat. În Bihor, peste 5.000 de elevi vor sustine examenul.

Tabelele de înscriere la prima sesiune, pentru absolventii din aceasta serie, se actualizeaza dupa încheierea semestrului al doilea, prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neîncheiata sau exmatriculati, si se transmit, în termen de trei zile de la încheierea cursurilor, semnate si stampilate de director, centrului de examen la care scoala este arondata.

De corectitudinea datelor transmise raspunde directorul unitatii de învatamânt. Pentru elevii din clasele a XII-a care sustin examene de corigenta se va stabili graficul corigentelor si o zi speciala de înscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat.

Numai cu aprobare


Pentru candidatii din anii precedenti, înscrierea se face de secretarii liceului din centrul de examen la care este arondat liceul pe care candidatii l-au absolvit, pe baza actelor prezentate de acestia.

În situatia schimbarii domiciliului în alta localitate, mentionata ca atare în actele de identitate, candidatii din seriile precedente se pot înscrie pentru a sustine bacalaureatul la un liceu de acelasi profil, stabilit de comisia judeteana de bacalaureat din judetul în care se afla noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situatii, înscrierea în alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale de Bacalaureat.

Respinsii


Candidatii care au fost respinsi la examenul de bacalaureat începând cu sesiunile anului 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni vor prezenta la înscriere si o adeverinta, eliberata de liceul pe care l-au absolvit, din care sa reiasa rezultatele obtinute.

În respectiva adeverinta, semnata de directorul si secretarul unitatii de învatamânt absolvite, se vor mai preciza, pentru fiecare sesiune, disciplinele sustinute si notele obtinute la fiecare proba. De asemenea, vor fi consemnate si cazurile în care candidatul nu s-a prezentat sau a fost eliminat la una sau doua probe.

A doua înscriere


Înscrierea pentru a doua sesiune de bacalaureat se va face în perioada 17-21 iulie 2006. Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a a fost stabilita la data de 16 iunie, astfel ca prima proba a examenului de bacalaureat din acest an, limba si literatura româna (oral), se va desfasura în zilele de 26 si 27 iunie, iar probele scrise vor avea loc în perioada 3-7 iulie 2006.

Ioana Iuhas
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !