A început pavarea cu piatră de porfir a străzii Vasile Alecsandri

De Bihon.ro
Reactualizat la:
A început pavarea cu piatră de porfir a străzii Vasile Alecsandri
© Foto: PMO
Lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Vasile Alecsandri, incluse în cadrul proiectului de transformare a acesteia în pietonală, au ajuns la stadiul de montare a pavajului cu piatră de porfir.

Sub privirile nerăbdătoare ale orădenilor, muncitorii au început, miercuri, montarea pietrei de porfir în prima fază pe părţile laterale, pentru a asigura condiții de circulație în siguranță pentru pietonii care frecventează această stradă.

„După pavarea zonelor laterale, în care ulterior vor fi amplasate terasele, se va trece la amenajarea zonei centrale a străzii. Aceasta va fi amenajată cu cubeţi de piatră porfir, în mod asemănător ca zona carosabilă din Piața Unirii, care va permite accesul maşinilor de aprovizionare. La urmă se va aplica o rășină specială pentru acoperirea rosturilor”, transmite Primăria Oradea.

De asemenea, municipalitatea explică tehnica de aplicare a unui pavaj similar cu cel de folosit la trotuarul de pe str Independenței, precum şi cel de pe str Republicii – de la Magazinul Crișul spre centru în felul următor:

Constructorul a turnat un strat de balast, un strat de beton cu plasă sudată, un strat de mortar, urmat mai apoi de aplicarea stratului de pavaj, urmând ca, până la finalizarea termenului de 6 luni, să finalizeze și montarea rețelei de canalizare meteorică.

„Lucrările vor dura aproximativ 6 luni și constau în pavarea carosabilului cu cubeţi de piatră porfir – pe zona centrală, amenajarea zonei de terase cu plăci de piatră porfir – pe părţile laterale, precum și amenajarea a două platforme de containere subterane. Totodată se va realiza rețeaua de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe carosabil și trotuar, respectiv de la burlanele clădirilor. În ceea ce privește iluminatul public, pe stradă se vor monta corpuri de iluminat de tip LED, pe suspensii din oțel flexibil inoxidabil”, se mai arată în anunțul făcut de Primărie.

Lucrările sunt efectuate de asocierea SC Gavella Com SRL – Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – SC Ritmoteh SRL, la prețul de 4.118.136 lei fără TVA.

lucrari-vasile-alecsandri-30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !