A început prima sesiune la BAC

De Alexandru Guiaș
A început prima sesiune la BAC
Elevii claselor a XII-a au început examenul din cadrul primei sesiuni de bacalaureat.

Din cei circa 5.000 de absolvenți de clasa a XII-a din această promoție și din promoțiile anterioare, așteptați la examenul de bacalaureat din acest an, 4.229 s-au înscris la BAC (din care 702 sunt din promoții anterioare).

Examenul a început marți, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română (6-7 iunie). La această probă participă 3.579 de elevi, din care 3.527 din seria curentă și 52 din promoții anterioare.

Examenul va continua cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă (8-9 iunie), urmată de evaluarea competenţelor digitale (9, 12, 13 iunie), iar între 14 – 16 iunie va fi evaluarea competenţelor lingvistice la o limbă de circulaţie internaţională.

După o săptămână de pauză vor începe probele scrise la: Limba şi literatura română (26 iunie), Limba şi literatura maternă (27 iunie), proba obligatorie a profilului (28 iunie) și proba la alegere a profilului şi specializării (30 iunie).

Afișarea rezultatelor se va face în data de 5 iulie, până la ora 16:00, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 6-9 iulie, după care în data de 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

În ce privește înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune la BAC, aceasta se va face între 11-14 iulie, iar în data de 27 iulie a celor care au promovat examenele de corigențe.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !