A inceput santierul pe strazile Closca si Ovidiu Balea

De A.S.
Reactualizat la:
A inceput santierul pe strazile Closca si Ovidiu Balea
După ani de tergiversări la Timişoara a fost demarat în sfârşit proiectul de modernizare şi extindere a străzilor Cloşca şi Ovidiu Balea. Cele două artere vor fi refăcute şi lărgite la patru benzi pe toată porţiunea de la bulevardul Cetăţii până la ieşirea din oraş. Lucrarea va fi realizată pe fonduri europene şi trebuie să fie gata într-un an.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, proiectul se află în curs de implementare încă din august 2011, iar de execuţie se ocupă societatea Drumuri Municipale, contractul fiind atribuit prin licitaţie la o valoare de circa 7.053.000 de lei fără TVA. A fost obţinută finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. Termenul de execuţie este de 12 luni, au anunţat autorităţile locale.

„Au existat probleme cu obţinerea avizului de mediu, s-a făcut un studiu de impact care a arătat că lucrarea nu are un impact semnificativ asupra mediului. Obţinerea aprobărilor a durat circa doi ani, lucrarea va dura maxim un an. O parte din copaci vor fi înlocuiți, cei care sunt mai bătrâni, ceilalți rămân”, a explicat şeful Serviciului Drumuri şi Poduri al municipalităţii, Ioan Ganciov, manager de proiect.

Pe străzile Cloşca şi Ovidiu Balea va fi extins carosabilul la patru benzi de circulaţie, vor fi amenajate racordurile la străzile laterale, vor fi coborâte bordurile în zona trecerilor de pietoni pentru persoanele vârstnice şi cele cu handicap şi vor fi refăcute trotuarele. Spaţiile verzi vor fi de asemenea reamenajate pe o suprafaţă de peste 12.300 de metri pătraţi, urmând să fie plantaţi peste 300 de arbori. Piste pentru biciclişti vor fi realizate pe Ovidiu Balea, urmând ca aceste trasee să continue pe strada Crişan, paralelă cu Cloşca.

Lărgirea părţii carosabile va impune mutarea unui număr de 11 stâlpi care susţin reţeaua pentru troleibuz. Cu această ocazie se vor amenaja patru staţii noi pentru mijloacele de transport în comun.

„Lucrarea va fi abordată pe tronsoane. Începem cu Ovidiu Balea, tronsonul de la strada Grigore Alexandrescu la ieşirea din oraş, porţiunea care intră în raza noastră administrativ-teritorială. Pe perioada verii vor fi abordate zonele mai circulate, tronsonul străzii Cloşca de la bulevardul Cetăţii la Piaţa Avram Iancu şi apoi de la Avram Iancu la giraţia de la strada Grigore Alexandrescu”, a adăugat Ganciov.

Pe perioada lucrărilor de pe Cloşca circulația va fi deviată pe străzile paralele, Horia şi Crişan, a mai afirmat managerul de proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !