A început „Săptămâna Tineretului”

Pentru perioada 1-25 mai, Directia Judeteana pentru Tineret Bihor (DJT) a pregatit tinerilor oradeni o serie de activitati, prin intermediul carora au posibilitatea sa-si prezinte calitatile artistice, sportive, organizatorice, precum si sansa de a-si exprima deschis problemele cu care se confrunta.

Toate aceste activitati se vor desfasura sub egida „Saptamâna tineretului”. Proiectul se deruleaza în colaborare cu Corpul Român Salva Speo – Corsa, AIESEC Oradea, Uniunea Studentilor Maghiari din Bihor si Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea (ASMO). Participantii, în numar de aproximativ 800, sunt elevi ai liceelor oradene „Lucian Blaga”, „Don Orione”, „Ady Endre”, „Onisifor Ghibu”, „Aurel Lazar” si Scoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”. Expozitii si drumetii


În cadrul ansamblului de manifestari vor avea loc expozitii retrospective cu lucrari de arta plastica ale liceenilor, videoproiectii în licee sub genericul „Sa redescoperim natura”, proiectii realizate cu sprijinul Corsa, în care vor fi prezentati Muntii Apuseni.

De asemenea, vor avea loc dezbateri în liceele participante pe tema anteprenoriatului si leader-ship-ului, dezbateri realizate cu sprijinul AIESEC Oradea, iar ASMO va realizea o minicampanie stradala privind drepturile omului. Nu vor lipsi drumetiile montane, în care liceenii vor învata sa respecte natura si sa se orienteze în mijlocul ei cu ajutorul marcajelor turistice, al hartilor si busolei.

Centru de informare


Uniunea Studentilor Maghiari din Bihor se va ocupa de realizarea unui punct de informare, unde vor oferi informatii despre burse, cursuri de formare, proiecte ale Consiliilor de Elevi, posibilitati de implicare în viata liceului si multe alte lucruri la fel de interesante. Vor fi distribuite pliante cu informatii privind educatia pentru sanatate a tinerilor (educatie sexuala, antidrog etc). Proiectul este finantat de DJT Bihor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !