A inceput sesiunea speciala de BAC

De Crina Dobocan
A inceput sesiunea speciala de BAC
22 de elevi din Oradea susţin examenul de bacalaureat la Bacău.

Olimpicii orădeni susţin examenul de bacalaureat la Bacău. Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu – Karpen” din Bacău găzduiesc, în perioada 19 mai – 1 iunie, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

22 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic „Transilvania” susţin BAC-ul mai repede, alături de alţi 929 de tineri de clasa a XII-a din toată ţara.

Liceenii fac parte din loturile naţionale lărgite şi se pregătesc pentru olimpiadele/concursurile internaţionale de atletism, baschet, box, judo, polo, tir sportiv, lupte.

Astfel, în perioada 21-22 mai, liceenilor le sunt evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Între 23-24 mai are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în zilele de 24 şi 25 mai le sunt testate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise vor avea loc după următorul calendar: 28 mai (limba şi literatura română), 29 mai (proba obligatorie a profilului), 30 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 31 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00. Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Înscrieri pentru sesiunea iunie-iulie

Examenul de maturitate se apropie cu paşi repezi şi pentru ceilalţi elevi din clasele a XII-a, respectiv a XIII-a. Înscrierile pentru examenul de bacalaureat încep în 28 mai şi se vor încheia în data de 30 mai. Cursurile pentru clasa a XII-a/aXIII-a se vor încheia în perioada 11 – 13 iunie, iar examenul de bacalaureat va debuta în 13 iunie.

În Bihor, potrivit inspectorului şcolar Ilie Crăciun, au fost stabilite 20 de centre de examen.

„Vom avea nevoie de 595 de săli. Avem camere pentru toată sălile. Peste 9.700 de elevi sunt aşteptaţi să participe la această sesiune a examenului. Peste 1.700 sunt din sesiunea de anul trecut, dar nu cred că vor participa toţi”, a spus inspectorul Ilie Crăciun.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !