A început vânătoarea weedshopurilor!

26Comentarii
A început vânătoarea weedshopurilor!
Un control defăşurat la toate magazinele de etnoplant s-a lăsat cu dosare penale şi amenzi.

Weedshopurile din toată ţara au fost „călcate” săptămâna trecută de către poliţiştii de la Crimă Organizată, inspectori sanitari, sanitar-veterinari, de la Siguranţa Alimentelor şi comisari de la Garda Financiară. Poliţiştii şi colegii lor au controlat 42 de weedshopuri din 14 judeţe, vânătoarea soldându-se cu întocmirea a 5 dosare penale şi amenzi contravenţionale pentru cei care vând plante etnobotanice cu efect halucinogen.

În timpul controalelor din ţară, poliţiştii au ridicat 572 de probe din substanţele comercializate, care au fost trimise pentru expertize la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. După verificări, au fost întocmite cinci dosare penale privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Valoarea amenzilor date de oamenii legii se ridică la 203.000 de lei, fiind totodată suspendată activitatea a cinci magazine de acest gen. De asemenea, de la 10 magazine au fost ridicate spre expertizare documentele contabile.

Pe plan local

Comisarul-şef Valerian Şipoş, reprezentantul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, a confirmat amplul control şi a relatat că la Oradea, au fost date mai multe amenzi, cu sume între 1.000 – 6.000 lei. Şipoş a relatat că din cele şase weedshopuri orădene, cel de pe str. Iului Maniu s-a închis, iar la celelalte s-au dat amenzi.

Şipoş a mai informat că recent s-a înfiinţat un grup interministerial, care lucrează la lărgirea anexei din legea care cuprinde lista stupefiantelor ce sunt interzise în România. Poliţiştii aşteaptă acum mărirea anexei în cauză, pentru ca să aibă pârghii legislative pe baza cărora să îi poată pedepsi pe cei care vând halucinogene pe post de plante.

Otilia Sandor26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor