A început vânzarea de petarde

Reactualizat la:
A început vânzarea de petarde
Peste 5000 de obiecte pirotehnice interzise au fost confiscate de poliţiştii bihoreni aflaţi în acţiune pentru liniştea cetăţenilor.

În intervalul 9 – 11 decembrie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat 4 persoane, toate din municipiu, faţă de care au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi comercializare de produse pirotehnice fără autorizaţie. Persoanele în cauză au fost depistate de poliţiştii orădeni în incinta sau în zona adiacentă unor pieţe din Municipiul Oradea, în timp ce deţineau şi ofereau spre comercializare 5760 de petarde, pocnitori sau artificii, toate fiind produse pirotehnice interzise la deţinere şi comercializare.

Obiectele pirotehnice găsite asupra celor patru orădeni au fost ridicate în vederea confiscării şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală. „În acest context, cetăţenii sunt îndrumaţi ca, în cazul în care au sesizat comiterea unor fapte de natura celor mai sus menţionate, să se adreseze de îndată poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în zonele în care locuiesc” spune comisar şef Ioana Indrieş, din cadrul IPJ Bihor.

ATENŢIE!

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Atenţionăm cetăţenii că poliţiştii bihoreni acţionează pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale. Pentru a preveni incidentele neplăcute şi chiar victimizarea populaţiei prin folosirea unor obiecte pirotehnice neconforme noilor prevederi legislative precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, rugăm cetăţenii să achiziţioneze obiectele pirotehnice din categoria 1 doar de la societăţi autorizate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !