A murit artistul fotograf Dancoglu Contantin

A murit artistul fotograf Dancoglu Contantin
S-a stins fulgerător din viață artistul fotograf Dancoglu Contantin EFIAPb, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, al Asociației Artiștilor Fotografi din România distins cu titlul de Excelență al Federației Internaționale de Artă Fotografică.

Dancoglu Constantin s-a născut în ianuarie 1948 în Oradea. A fost de profesie inginer, fiind absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea Electrotehnică, promoția 1970. Pasiunea pentru fotografie datează din anii studenției, adevărata consacrare cunoscând-o după absolvirea cursului de tehnică și artă fotografică, în martie 1980, curs organizat de Foto Cine Clubul ”Nufărul”.

Din anul 1985 a făcut parte din comitetul de conducere, iar în perioada 1991 – 2001 a îndeplinit funcția de consilier general al cunoscutului fotoclub orădean.

A participat cu lucrări la nenumărate saloane naționale și internaționale de artă fotografică, juriile acceptând sute de fotografii și acordând zeci de premii și medalii internaționale.

De asemenea, din creațiile sale au fost organizate zeci de expoziții personale în diferite orașe ale României, Europei și dincolo de ocean.

A făcut parte în multe jurii naționale și internaționale de artă fotografică, aducându-și contribuția profesională la selecția celor mai valoroase creații.

Pentru meritele sale deosebite pe plan național și internațional a devenit membru de onoare a zeci de Asociații și Fotocluburi din Europa, Brazilia și Noua Zeelendă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !