A murit muzicologul Rodica Raffai

De S.P.D.
Reactualizat la:
Rodica Raffai s-a stins din viaţă la vârsta de 57 de ani
Rodica Raffai s-a stins din viaţă la vârsta de 57 de ani
Doliu în lumea artistică: Rodica Raffai, eminent muzicolog, de un aparte devotament faţă de scena muzicală a Timişoarei, s-a stins din viaţă la vârsta de numai 57 de ani.

Născută la 9 martie 1956 la Oravița, RODICA MARIANA RAFFAI a urmat Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, apoi Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specialitatea Muzicologie, ca mai apoi să obțină la același institut de învățământ superior, titlul de Doctor în muzică, cu calificativul Magna cum laude. Mereu atentă la nevoile, emoţiile, trăirile Timişoarei muzicale, cu o deosebită vocaţie a prieteniei durabile, onestităţii, cu discreţie, bunătate şi multă căldură sufletească, Rodica Raffai va rămâne în memoria celor care au avut privilegiul de a-i fi aproape ca o prezenţă luminoasă şi blândă.

„Din anul 1980 s-a angajat la Opera din Timișoara în calitate de secretar literar-muzical, contribuind, prin prisma cunoștințelor acumulate, la activitatea efervescentă curentă a repertoriului liricului timișorean, activitate regăsită în sute de spectacole de operă, operetă, balet și gale, dar mai ales la popularul compartiment de Estradă. După o bogată activitate specifică profesiei, de mai bine de 15 ani, în organizarea întregului repertoriu al Operei din Timișoara, a colaborat cu Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” Timișoara, pregătind tinerii muzicieni din punct de vedere didactic și, mai apoi, regăsind-o la destinele organizatorice ale Filarmonicii „Banatul” Timișoara, din poziția de consultant artistic, dar și la Facultatea de Muzică din Timișoara – ultimul loc de muncă, în postura de excelent cadru didactic universitar.

Competențele și abilitățile sale sociale: minunat cadru didactic, moderator, publicist, redactor (radio și tv), organizator de manifestări culturale și de simpozioane naționale și internaționale, completate de calități umane deosebite ne întristează deopotrivă colegi și public, elevi și studenți, acum la dispariția fulgerătoare din viața artistică și didactică timișoreană. Îi vom păstra cu toţii o caldă şi neştearsă amintire!”, se arată în necrologul în necrologul care străjuie intrarea Operei din Timişoara, instituţie care a arborat, in memoria regretatei Rodica Raffai, drapelul de doliu.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Str. Rusu Șirianu, joi, 7 februarie 2013, ora: 1400.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !