A picat capul interlopilor din Timiș care controla piața de cocaină, cu tentacule și în Bihor!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
17Comentarii
Recoltă DIICOT: kilograme de cocaină, bani din camătă și șeful interlopilor din Timiș
Recoltă DIICOT: kilograme de cocaină, bani din camătă și șeful interlopilor din Timiș
O operațiune demarată de DIICOT Timiș s-a soldat cu căderea capului interlopilor din Timiș, cu grupare extinsă și în Bihor.

Din informațiile oficiale primite miercuri dimineața de JB&Bihon.ro, procurorii DIICOT Timiș și colegii de la BCCO Timiș – Serviciul Antidrog au descins la percheziții, în cadrul unui dosar penal 397/D/P/2017, constând în executarea a 24 de percheziții domiciliare și 40 de mandate de aducere, pe raza localităților Timișoara, Giroc, jud Timiș și Oradea, jud Bihor, la adresele unor persoane suspecte de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

La Oradea, ar fi vorba de doar două percheziții și la acțiune participă polițiștii BCCO din mai multe județe: Oradea, Arad, Caraș, Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Gruparea Mobilă de la Timiș și suport de specialitate de la Direcţia Operaţiuni Speciale.

Trafic de cocaină și camătă

La prânz, DIICOT – structura centrală a confirmat cele 2 percheziții din Bihor și celelalte 22 din Timiș. Ei au transmis că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog au avut ca scop „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, deținerea de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și camătă”.

Șeful interlopilor din Timiș proteja dealerii

Procurorii DIICOT spun că din 2017 și până acum, la Timișoara s-a format și a acționat un grup infracțional organizat, care făcea comerț cu cocaină.
Șefii grupului de traficanți erau interlopi cunoscuți din Timișoara, care au mai fost implicați în anii precedenți și în șantaje, reglări de conturi, extorcări de bani.

Toată afacerea cu droguri era, spun procurorii DIICOT, asigurată de un lider marcant al lumii interlope din Timișoara: „Acesta asigura protecția principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relațiilor, în vederea derulării fără incidente a activității infracționale.

Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum”.

Controlau piața și puneau condiții noilor dealeri

Grupul de traficanți controla majoritar piața de cocaină din oraș, marea parte a dealerilor locali și a consumatorilor constanți de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării. Mai mult, nimeni nu avea voie să intre pe piața din Timișoara cu alte prafuri dacă interlopii ce controlau orașul nu le permitea sau dacă nu îndeplineau condițiile puse de interlopi.

Unul dintre furnizori, zic procurorii DIICOT, era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantități de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care și-a dezvoltat-o în timp.

Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracțional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. Furnizarea cantităților de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceștia, mai transmit procurorii DIICOT în comunicatul de presă transmis în țară.

Din cocaina vândută, dădeau bani cu camătă

Procurorii spun că din cercul de dealeri locali fac parte și sârbi, care aveau însă surse proprii de aprovizionare din Serbia. Unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obținerii de profituri mai mari.

Una peste alta, după cele 24 de percheziții, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au fost audiați 22 de indivizi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Percheziții la traficanții de droguri în Bihor și Timiș17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor