A reclamat că e maltratat de părinţi

A reclamat că e maltratat de părinţi
Un băiat de 11 ani ar fi fost maltratat în repetate rânduri de părinţii aflaţi în stare de ebrietate.

Un copil de 11 ani, din Beznea, a ajuns pe mâinile inspectorilor de la Protecţia Copilului Bihor, după ce s-a reclamat că în noaptea de duminică spre luni ar fi fost snopit în bătaie de către cei care i-au dat viaţă. Mama şi tatăl lui S.C. s-ar fi îmbătat duminică noapte şi, ca de fiecare dată după ce ar consuma alcool, s-ar fi „răcorit” descărcându-se pe copil.

Altfel e?

L-ar fi lovit cât au putut de tare, iar copilul ar fi fugit de acasă, pe străzi, ca de fiecare dată. Băiatul a ajuns la staţia de benzină din sat, iar un angajat de acolo ar fi chemat în ajutor un echipaj de la Ambulanţa Aleşd, în jurul orei 0:05. Unii au informat că băiatul ar fi fost bătut măr, dar unele dintre urme ar fi mai vechi, din episoade de maltratare anterioare. Fiindcă nu necesita internare, copilul a fost dus să doarmă la centrul pentru persoane cu handicap din zonă, iar luni dimineaţă, cazul a fost preluat de către inspectorii de la Protecţia Copilului din Oradea.

Luni la amiază, şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bihor, Szarca Arpad, a relatat că a trimis o comisie de la Abuzuri împotriva minorilor la Beznea, pentru a ancheta cazul şi pentru a proteja eventual minorul. La prânz, băiatul se afla încă la centrul din Bratca. În jurul orei 15:00, directorul Szarca a declarat că de fapt copilul suferă de deficienţă mentală şi tulburări de comportament, că acea familie are domiciliu la Bucea, comuna Negreni, judeţul Cluj şi de o vreme locuieşte la Beznea. Tatăl s-a prezentat luni la centrul din Bratca pentru a-l lua pe copil acasă. Inspectorii de la Protecţia Copilului vor face demersuri pentru ca băiatul să frecventeze o şcoală ajutătoare şi îl vor mai supraveghea pentru a se convinge pe deplin că minorul e în siguranţă. Din informaţiile primite de pe teren, directorul Szarca a mai adăugat că minorul nu prezintă urme de lovituri şi prin urmare e posibil să nu fie vorba de nicio agresiune din partea părinţilor asupra băiatului de 11 ani.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !