A scăpat din colţii dulăilor

A scăpat din colţii dulăilor
Brad – Tragica întâmplare din comuna Vaţa de Jos, în care Crişan Elisaveta a fost ucisă de trei câini, a readus în prim-plan problema câinilor nesupravegheaţi, cu un alt caz. Gianina, o fetiţă de opt ani din Brad, a reuşit să supravieţuiască după ce a fost atacată de nouă câini. 

Plecând de la acest eveniment, Cuvântul Liber a dorit să vă ofere amănunte despre alt caz, la fel de îngrozitor. Este vorba de povestea Gianinei Ghiurca, fetiţa care în urmă cu opt luni a fost atacată de nouă câini comunitari undeva la marginea municipiului Brad.

Astăzi, copilul poartă o căciuliţă care încearcă să ascundă faptul că îi lipseşte o parte din scalp. Se joacă alături de ceilalţi copii şi este prea mică pentru a realiza că, în timp, va avea probleme de integrare în societate. Cât despre părinţii Gianinei, aceştia speră că operaţiile de transplant de păr, pe care aceasta le va face în vară, îi vor reda fetiţei înfăţişarea de altădată. „Îmi place la şcoală, dar mă tem de câini”, spune senină Gianina. Între timp, la câţiva kilometri de Brad o femeie în vârstă de 69 de ani a murit sfâşiată de câinii nepotului său.

Gianina Ghiurca, copilul de opt ani de la Brad, se poate considera o fetiţă fericită. Şi asta pentru că a reuşit să scape din colţii maidanezilor. Cât despre vinovaţi, ei… lipsesc cu desăvârşire. Cât despre tragedia în care hunedoreanca Elisaveta Crişan, în vârstă de 69 de ani, a fost ucisă de câinii nepotului său, aceasta pare să nu se mai termine.

Rudele femeii se pregăteau de înmormântare, în timp ce sătenii din Vaţa de Jos se simt de-a dreptul terorizaţi de faptul că cei trei câini ucigaşi sunt închişi într-o şură aflată în curtea proprietarului, iar acesta a dispărut din sat sau s-a închis în casă şi nu mai îndrăzneşte să iasă afară.

Umblă în grupuri

Este inadmisibil ce s-a întâmplat, spune o localnică. „Dragomir (proprietarul câinilor n.r) ar trebui arestat. I-am spus de atâtea ori să aibă grijă de câini. Dar el nu a ţinut cont de nimic. Sunt mai multe persoane din sat care au fost muşcate de câinii săi. Lucru care nu mă miră, dacă mă gândesc că bietele animale erau hrănite cu porumb. Acuma i-a închis într-o şură şi a dispărut. Ce face Poliţia, ce fac autorităţile?”, se întreabă retoric Ioana.
Sătenii mai spun că este pentru prima dată când, în locul în care trăiesc, se întâmplă o asemenea nenorocire.

„Dacă mergeţi acuma la casa lui Dragomir, veţi auzi cum câinii urlă şi zgârie uşa de la şura în care sunt închişi. Au dat de gustul cărnii de om şi asta e foarte periculos. Noi umblăm acum prin sat numai în grupuri pentru că nu avem certitudinea că animalele alea înfometate nu vor ieşi de acolo unde sunt închise”, spune nepoata victimei.

„Vreţi să-i împuşc eu?

Purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat că la această dată Poliţia finalizează acest dosar pe care îl va înainta Parchetului. „Conform legii, Dragomir Crişan trebuie să răspundă pentru crima comisă de animalele sale. Imediat ce vom finaliza dosarul îl vom înainta Parchetului”, a spus Niţu.

Cât despre primarul comunei, Milu Folescu, acesta consideră că situaţia îl depăşeşte. „Am vorbit cu veterinarul care a spus că animalele trebuie să stea închise 16 zile. Asta ca să vedem dacă nu sunt turbate. În rest, nu ştiu ce să fac. Voi vorbi şi cu prefectul pentru a vedea ce trebuie făcut. Ştiu că oamenii sunt îngrijoraţi, dar ce vreţi să vin eu să împuşc câinii?”, concluzionează primarul.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !