A sosit a treia tranșă de vaccin antigripal

De Otilia Șandor
A sosit a treia tranșă de vaccin antigripal
7.500 de doze de vaccin antigripal au sosit în Bihor, pentru persoane cu risc.

Joi, 18 octombrie, D.S.P. Bihor a primit de la Ministerul Sănătăţii a treia tranşă de vaccin antigripal, în cantitate de 7.500 de doze, ce trebuie înmânate medicilor de familie.

Întâi cadrele medicale

Primele două tranșe de vaccin antigripal au sosit în 13 septembrie (1.300 de doze), respectiv în 11 octombrie(1.200 de doze). Atunci, inspectorii DSP Bihor au trimis toate dozele la spitale și Serviciul Judeţean de Ambulanţă, pentru imunizarea personalului medical. Până la finalul lunii octombrie este planificată să sosească la D.S.P. Bihor şi a patra tranşă de vaccin antigripal, cuprinzând 4.420 de doze.

De marți, 23 octombrie, până în 26 octombrie, între orele 8:00-14:00, sunt aşteptaţi la D.S.P. Bihor medicii de familie din judeţul Bihor, pentru preluarea dozelor de vaccin din tranşa III. Fiecare cabinet de medic de familie primeşte, în medie, 15 doze de vaccin antigripal, destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc.

Cum se împart dozele de vaccin?

Dozele primite gratuit de la Ministerul Sănătăţii sunt destinate grupelor de populaţie considerate cu risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală. Aceste grupe sunt următoarele:

1.Persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficienţei umane;
2.Gravide;
3.Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;
4.Persoanele, adulţi sau copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu persoanelor cu risc înalt;
5.Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !