A sosit caravana

8Comentarii
A sosit caravana
Primele care alegorice ale Caravanei Florilor au sosit pe bulevardul Dacia, aproape de Podul Desnuşianu, marţi dimineaţă.  Carele alegorice pe Dacia 21.08.2007 II Carele alegorice pe Dacia 21.08.2007 III Caravana Florilor 21.08.2007

Spre deosebire de ediţiile anterioare, când înfloratele care erau inscripţionate cu mesaje exclusiv maghiare, astăzi orădenii vor putea admira şi un car înflorat cu numele municipiului Oradea şi modelat cu o machetă roşie a Cetăţii Oradea.

Semn că pigmentata caravană s-a „obosit” un pic în Ungaria înainte de a trece graniţa este şi carul alegoric denumit ad-hoc, de un trecător, „Călăreţul fără cap”, întrucât capul floral se pare că a fost trimis la coafor pentru refacere…

Printre carele alegorice se mai distinge cel al cavalerilor Prinţului Arpad, care a întemeiat în anul 896 după Christos  Ţara Ungurilor, el fiind sărbătorit acum la un arc peste timp de 1.100 de ani. Cavalerii aflaţi pe câmpul de lupte au zalele din frunze şi fac cu greu faţă unui arcaş alb, călare pe un cal alb de asemenea.

Conform tradiţiei, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea va avea loc o expoziţie florală, cu începere de la ora 11.

„Sunt patru firme care vând flori, dar avem şi un concurs de compoziţie florală, la care s-au înscris zece concurenţi. Premiile sunt de 1.000, 700, respectiv 500 RON”, ne-a informat Bokor Agota, din partea organizatorilor.

Programul Caravanei

Orădenii vor avea parte astăzi de concerte şi spectacole, cu ocazia festivalului „Fereastră deschisă spre Europa”.Caravana cu flori va porni de la blocurile „zig-zag” din cartierul Rogerius, la ora 16, oprindu-se în Centrul Civic în jurul orei 18, când publicul va putea urmări dansul a 12 grupuri de majorete, pe scena mică amenajată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Conform tradiţiei, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea va avea loc o expoziţie florală, cu începere de la ora 11.

De la ora 19, vor urca pe scenă trupele Cargo şi HI-Q în Piaţa Independenţei, concertul finalizându-se cu focuri de artificii. În fine, de la 21, pe Stadionul Municipal va avea loc un concert cu opera rock„Istvan a Kiraly”

Cristian Horgos8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor