„A sosit momentul adevărului”

„A sosit momentul adevărului”
Locul 9 în clasament, la opt puncte de primul loc si la doar unul de zona nisipurilor miscatoare, l-a determinat pe antrenorul echipei FC Bihor, Ion Marin, sa afirme ca meciul cu Unirea Dej are o importanta deosebita.

„Pentru noi, acest meci este momentul adevarului. Nu vreau sa folosesc cuvinte mari sau sa-i inhib pe jucatori, dar asta este situatia. Jucatorii trebuie sa-si demonstreze valoare pe teren, jucând cu maturitate, siguranta si un angajament dus pâna la sacrificiu. Jocul de la Dej ne va arata unde suntem cu adevarat în acest moment si cu cine vom merge mai departe. Nu mai este loc de întors, la FC Bihor va ramâne doar cine vrea sa faca performanta”, a avertizat Ion Marin.

Tehnicianul oradean considera ca pauza cauzata de retragerea echipei Armatura Zalau din campionat a prins bine: „Mini-cantonamentul a fost benefic pentru ca jucatorii au capatat un plus de vigoare si am reusit sa punem la punct unele trasee în circulatia balonului”.


Vâtca ramâne acasa


Antrenorul principal a decis sa deplaseze la Dej un lot format din 18 jucatori, printre care nu se regaseste portarul Cosmin Vâtca. „Absenta lui nu trebuie sa va mire, pentru ca am spus-o de la început ca la FC Bihor nu sunt titulari de drept. Vâtca a gresit grav la Resita si din cauza lui am pierdut un meci. Nu putem sa închidem ochii, sa mergem din greseala din greseala”, a precizat „Sapaliga”, care mai este nemultumit si de prestatiile lui Cristi Munteanu sau Sebi Sfârlea, jucatori care ar putea lua loc pe banca de rezerve la meciul cu Unirea Dej.


Absenta unui lider


O alta problema a tehnicianului oradean este lipsa unui adevarat lider de echipa la FC Bihor, nici unul dintre actualii jucatori neavând caracteristicile unui lider. Antrenorul Ion Marin spera sa fie inspirat în alegerea echipei de start la Dej, unde este convins ca gazdele „nu ne vor astepta cu flori în gara, ci vor fi dornice sa învinga”.

„Sapaliga” considera ca pentru a putea ramâne în continuare în calculele promovarii, FC Bihor trebuie sa obtina maximum de puncte din ultimele patru meciuri ale turului de campionat, când va întâlni în ordine echipele Unirea Dej (în deplasare), CFR Timisoara (acasa), Unirea Sânnicolaul Mare (în deplasare) si Universitatea Cluj (acasa). Orice pas gresit ar putea contribui la scaderea sanselor de promovare pentru jucatorii ros-albastri.

Teodor Biris