A trecut linia de sosire în aer

1Comentariu
A trecut linia de sosire în aer
Motocicleta s-a făcut praf, dar Pentek Laszlo a scăpat doar cu o rană la cot pe circuitul Pannonia-Ring.

Orădeanul Pentek Laszlo (20 de ani) a fost cascador fără voie în etapa a III-a a campionatului naţional de motociclism desfăşurată pe circuitul Pannonia-Ring, situat la periferia oraşului Sarvar (Ungaria). Runda a avut loc săptămâna trecută, iar pilotul orădean a reuşit să prindă locul patru pe grila de start şi a 15-a poziţie în concursul european „Alpe – Adria”.

Pentek nu mai concurase pe circuit de la RoSbk (septembrie 2009), etapa din sezonul precedent. Startul a fost perfect, Pentek încheind primul tur al şaptelea, în faţa celorlalţi piloţi românii Vrăjitoru, Cazacu şi Pascotă. După cinci tururi era tot al şaptelea în Alpe Adria, dar conducea în etapa de campionat naţional, fiind primul dintre români. Pe la mijlocul cursei, orădeanul avea să fie întrecut de Vrăjitoru pentru ca apoi să fie depăşit de Pascotă. „În penultimul tur am forţat şi am trecut de amândoi, redevenind lider în cursa românilor. Vrăjitoru a rămas mult în urmă”, a spus Laci.

A scăpat teafăr

Lupta pentru victoria în etapa naţională urma să se dea între Pentek şi Pascotă. Însă, cu circa 200 de metri înainte de trecerea liniei de sosire s-a produs un incident spectaculos, rămas din fericire fără urmări. „Am rămas foarte aproape de Pascotă şi înainte de sosire, pe ultimul viraj, am ieşit din spatele lui, având viteză mult mai mare. În momentul în care îl depăşeam a venit spre mine, din stânga, şi mi-a lovit roata din faţă. Am căzut de pe motor şi dacă motocicleta a trecut linia de sosire prin aer, eu am alunecat spre linia de finish. Motorul s-a dat peste cap de câteva ori si s-a oprit pe marginea pistei”, rememorează Pentek.

O reluare a televiziunii a lămurit lumea cu ceea ce s-a petrecut. „Mă aflam la linia de sosire aşteptând bătălia finală şi am văzut motorul făcându-se praf. Imediat m-am uitat după Laci pe care l-am văzut trecând pe spate linia de sosire. S-a ridicat imediat. Nu şi-a pierdut deloc cunoştinţa, iar medicii îşi făceau cruce, spunându-mi că este imposibil ca la 200 km/h să nu ai decât o rană la cot!”.

Iniţial, Pentek a primit medalia de argint, dar la două ore distanţă, oficialii competiţiei au revenit şi i-au atribuit argintul lui Vrăjitoru, orădeanul primind bronzul. Asta deşi Vrăjitoru se afla la şase secunde în spatele tandemului Pascotă-Pentek, în momentul incidentului.

C.H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor