A trecut norul

A trecut norul
TIMIŞOARA – Vestul ţării a fost ferit de noxele din pancevo, din cursul săptămânii trecute. Măsurile speciale luate la frontiera cu Serbia, după producerea accidentului chimic de la combinatul de la Pancevo, au fost retrase la începutul acestei săptămâni.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a transmis, ieri, datele înregistrate în intreaga perioadă a monitorizării speciale, dispuse pentru a detecta posibila contaminare a aerului cu benzen şi oxizi de sulf. Conform acestora, reiese că nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită sau concentraţiilor maxim admisibile, pentru nici unul dintre indicatorii analizaţi.

Pentru a calma spiritele, autorităţile au comunicat că rezultatele sunt cu mult sub aceste valori sau chiar sub limita de detecţie. În consecinţă, autorităţile de mediu locale au întrerupt, în cursul zilei de ieri, monitorizarea specială instituită în vestul ţării, operaţiune pentru care în Timiş a fost trimis şi un laborator mobil de la Mehedinţi, capabil să detecteze substanţele nocive presupuse ca s-ar fi degajat în aer, ca urmare a exploziei de la combinatul petrochimic de la Pancevo (SO2, NOX, compuşi organici volatili – inclusiv benzen).

Sabin Cercel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase