A venit de la Guvern să-i ajute

A venit de la Guvern să-i ajute
ORADEA – Că lucrurile merg prost în domeniul sanitar bihorean de când Ilie Bolojan a schimbat fotoliul de prefect cu cel de secretar general al Guvernului nu mai este o noutate pentru nimeni. Este demn de apreciat însă interesul pe care fostul prefect îl arată pentru domeniul sanitar bihorean.

Astfel, lunii dimineaţă, Ilie Bolojan, profitând de faptul că s-a aflat la sfârşit de săptămână acasă, s-a întâlnit cu conducerea ASP Bihor cât şi cu cea a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Primul punct fierbinte al discuţiei l-a constituit Centrul Oncologic, despre a cărui înfiinţare Jurnal bihorean atrăgea atenţia săptămâna trecută că forurile judeţene nu-şi dau silinţa cum ar trebui.

După ce i-a criticat puţin pentru modul destul de lent în care se desfăşoară reforma sanitară în judeţ, Ilie Bolojan le-a promis că va face tot ce va putea pentru a susţine în continuare Bihorul. „Domnul Bolojan ne-a promis ajutorul dânsului. Sperăm ca în această toamnă să înceapă lucrările la Centrul Oncologic, cei de la Bucureşti promiţându-ne că o să ne trimită bani în mai multe tranşe. Nici acceleratorul liniar de radioterapie nu-l vom pierde, eu personal am primit asigurări de la Ministerul Sănătăţii că-l vom avea în cele din urmă”, susţine dr. Ladislau Ritli, director al ASP Bihor.

 

Speră la sume mari…

Anul trecut Bihorul a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri de peste 58 de miliarde de lei vechi, bani care au fost investiţi în lucrările de reabilitare de la Spitalul Clinic Judeţean Oradea şi la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În 2007, în jur de 20 de miliarde de lei vechi au fost canalizaţi de la Minister spre cele două unităţi sanitare.

Şi încă nu ajung. Anul acesta conducerea ASP speră să mai obţină fonduri, potrivit spuselor dr. Ritli, în jur de 100 de miliarde de lei vechi. „Ni s-au promis în continuare bani.

Sperăm să obţinem cât mai mulţi. Totodată, avem promisiuni şi din partea Consiliului Judeţean că ne vor mai ajuta cu vreo 10 miliarde de lei vechi, pentru a amenaja spaţiul de la Dermatologie, să putem muta Policlinica acolo”, conchide dr. Ritli. „Am prins şi noi speranţe din nou, mai ales că am văzut interesul domnului Bolojan pentru acest Centru Oncologic”, ne-a mărturisit dr. Lucia Milian, medic şef secţie Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţan, prezentă la întâlnirea de azi dimineaţă.

Lucrurile ar trebui să meargă mult mai bine de acum înainte, având în vedere că dr. Ladislau Ritli a devenit membru în Comisia de Oncologie Medicală din cadrul MS.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !