A venit regele rromilor

35Comentarii
A venit regele rromilor
ORADEA – Regele rromilor din Ungaria, Kallay Csaba, împreună cu şefii serviciilor pentru minorităţile rrome din cadrul Ministerelor Culturii şi Educaţiei din Ungaria, au fost întîmpinaţi azi, în Parcul Traian din Oradea, de zeci de rromi din Bihor, precum şi o orchestră de muzică ţigănească, apoi au intrat in Consiliul Judetean. | Video | Video 2

Cameramanii locali şi cei ai postului maghiar de televiziune RTL Klub au filmat cuvântul de bun venit precum şi o demonstraţie de dansuri care l-au „molipist” la un moment dat şi pe regele rromilor din ţara vecină.

Având în loc de un sceptru aurit un toiag de lemn de corn inscripţionat din anul 1800 şi moştenit din tată în fiu, regele Kallay Csaba a vorbit de la egal la egal cu cei care l-au întâmpinat şi chiar s-a îmbrăţişat cu câţiva. De asemenea, fratele său, care purta un impresionant colan de aur, s-a dovedit a fi la fel deschis cu fraţii lor de etnie din Bihor.

După circa o jumătate de oră petrecută în Parcul Traian, regele Kallay şi suita au mers la întâlnirea din Consiliul Judeţean Bihor cu subprefectul Todor Albert şi consilierul judeţean Szabo Odon.

Acolo, oaspeţii din Ungaria au schimbat păreri cu reprezentanţii administraţiei bihorene despre problemele rromilor şi în special despre găsirea unor soluţii pentru a-i încadra pe etnici în câmpul muncii.

După întâlnirea cu oficialii bihoreni, preşedintele Asociaţiei Barro-Roma, orădeanul Patkany Attila, a condus delegaţia maghiară la Săcueni, de unde se vor întoarce seara la Hotelul Dacia Continental pentru cină şi odihnă.

Cristian Horgos35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor