ABA susţine voluntariatul în rândul tinerilor

De Simona Albinaru
Volunatri în acţiune
Volunatri în acţiune
Peste 40 de voluntari din cadrul Clubului Leo „Black Eagle” Oradea au igienizat râul Crişul Repede.


Dornici de fapte bune şi plini de energie, aşa s-au prezentat vineri, pe malul Crişului Repede, voluntarii Leo „Black Eagle” Oradea. Forte bine organizaţi, tinerii au igienizat în mai puţin de 4 ore, aproximativ 3 km de curs de apă aflat pe tronsonul dintre podul Decebal şi podul CFR Ioşia.

„În timp ce marea majoritate a tinerilor aleg să îşi petreacă timpul liber în faţa tabletei sau a televizorului, aceşti tineri ne surprind prin grija şi devotamentul pentru mediul înconjurător dar şi pentru comunitatea din care fac parte. ABA Crişuri va susţine şi pe viitor acţiuni de voluntariat mai ales dacă acestea vin din partea tinerilor”, a precizat Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

În cadrul acţiunii s-au colectat aproximativ 40 de saci care apoi au fost duşi la groapa de gunoi a municipiului Oradea. „Ziua Pământului este în fiecare zi. Ne-am gândit că pe lângă acţiunile caritabile desfăşurate de Clubul nostru, un program dedicat mediului ar prinde foarte bine pentru comunitate. Prin urmare, acţiunea de pe râul Crişul Repede face parte din programul ECOLOGIZAREA LEO şi vine în completarea acţiunilor de împădurire desfăşurate zilele trecute”. Darius Fetea, Club Leo „Black Eagle” Oradea.

În fiecare săptămână, angajaţii ABA Crişuri desfăşoară acţiuni de igienizare în zona lucrărilor hidrotehnice. Din păcate, odată cu venirea timpului frumos, cantitatea de deşeuri de pe cursul de apă creşte simţitor. De la începutul anului şi până în prezent, în zona aferentă Prizei de Apă Oradea s-au strâns nu mai puţin de 356 de kg de deşeuri, dintre care 80% au fost PET-uri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !