Abandon în Maternitate

Abandon în Maternitate
DEVA – Sărăcia îşi pune amprenta, în judeţul Hunedoara, şi pe natalitate. Într-un astfel de top-statistic, judeţul se situează pe locul II, după Botoşani.

“Anul trecut, în maternitatea de la Deva au fost abandonaţi şase copii, număr care, raportat la numărul naşterilor, este considerat mare, deoarece natalitatea este în scădere. În secţiile de pediatrie nu s-a înregistrat nici un abandon” a spus dr. Cornel Rusan, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Deva. Aceasta se poate observa şi din comparaţia cu numărul nou-născuţilor abandonaţi în anii anteriori, când, la nivelul judeţului Hunedoara, se întregistrau 15 abandonuri (în 2006), cu cinci mai puţine decât în 2005.

 

Unul din aspectele sărăciei hunedorenilor, reflectat în starea lor de sănătate, este şi acela că o anumită categorie de persoane sub 18 ani nu pot să folosească modalităţi moderne de contracepţie, din cauza costurilor, tinerele ajungând la avort. Faţă de luna decembrie 2006, numărul născuţilor-vii a scăzut cu 1.900 copii în perioada similară a anului 2007, determinând o diminuare a ratei natalităţii de la 9,2 la mie la 8,2 la mie.

 

Previziunile făcute de Institutul de Statistică al judeţului pentru anul 2025 sunt dintre cele mai sumbre. Dacă nu se va pune accentul pe protejarea familiei şi o mai multă susţinere pentru a încuraja creşterea natalităţii, populaţia judeţului va continua să scadă îngrijorător. Astfel, o variantă mai puţin pesimistă a acestei previziuni arată că populaţia judeţului va ajunge în anul 2025 la 376.500, cu aproape 100.000 mai puţin decât în prezent.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !