Abatele de Melk a „înfiat” orfelinatul din Sâniob

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Georg Wilfinger şi Gerald Schweighofer
Georg Wilfinger şi Gerald Schweighofer
„Nu există descoperiri mari şi progres atâta vreme cât mai există un copil nefericit pe lume”, e convingerea abatelui Georg Wilfinger.

Holzindustrie Schweighofer și eparhia din Melk (Austria) sprijină în această iarnă orfelinatul Fundației Caritas – Centrul Social „Sf. Ștefan” de la Sâniob cu peleți în valoare de 15.000 euro, echivalentul a trei camioane, care furnizează energie și căldură pentru întreg sezonul rece, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În urmă cu trei ani, angajații companiei austriece au vizitat pentru prima dată orfelinatul din Sâniob și li s-a cerut ajutorul pentru acoperirea nevoii în energie și căldură pentru iarna respectivă. Gerald Schweighofer s-a hotărât rapid: Holzindustrie Schweighofer a organizat instalarea sistemului de încălzire pe bază de peleți. Iar de atunci, împreună cu eparhia din Melk, Holzindustrie Schweighofer a sprijinit orfelinatul în fiecare an cu energie și căldură. Iar Gerald Schweighofer și abatele de la Melk, Georg Wilfinger, au hotărât ca ajutorul pentru Sâniob să fie oferit și în această iarnă. Despre acest ajutor, abatele Georg Wilfinger a spus, citându-l pe Einstein: „Nu există descoperiri mari şi progres atâta vreme cât mai există un copil nefericit pe lume”.

„Este important pentru mine și pentru Holzindustrie Schweighofer să ajutăm comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, în special când este vorba despre copii. Iar dacă putem să ajutăm copiii din Sâniob să treacă iarna cu căldură, înseamnă că munca noastră din România are un rost”, a afirmat Gerald Schweighofer.

Abatele de Melk nu se află la primul gest de sprijin acordat Centrului de la Sâniob; la inaugurarea acestuia, în 2006, a oficiat slujba alături de regretatul Jozsef Tempfli, episcop romano-catolic. „Fie ca această casă să fie benefică copiilor aflaţi în suferinţă. Sf. Ştefan şi Isus să-i ocrotească şi să-i păzească de toate relele! Fiecare copil are dreptul la o viaţă normală, la o familie şi, nu în ultimul rând, la educaţie”, a afirmat atunci abatele Georg Wilfinger.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor