Abatorul din Salonta este sigur

1Comentariu
Abatorul din Salonta este sigur
Protectorii mediului au dispus anumite măsuri pentru reglementarea situaţiei de la Prodaliment.

Miercuri, 12 mai, reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bihor şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului au efectuat o inspecţie pe amplasamentul SC Prodaliment SA Salonta. Abatorul de la Prodaliment a fost închis de circa doi ani de zile dar risca să arunce în aer tot echilibrul ecologic din jurul Salontei.

În urma controlului protectorii mediului au constatat că au fost eliminate din cele două camere frigorifice 27 tone de deşeuri animaliere conform documentelor de mişcare a subproduselor animaliere ce nu sunt destinate consumului uman. În cele două camere frigorifice au mai rămas aproximativ cinci tone de deşeuri care vor fi eliminate. „Decantorul de preluare ape uzate aferent secţiei de preparare prezintă încărcare cu reziduuri iar pe platforma betonată în zona ţarcurilor şi a abatorului există depozitate circa trei metri cubi deşeuri de ambalaje din plastic care se vor elimina”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul APM Bihor. La data inspecţiei funcţiona un compresor şi o pompă aferentă staţiei de frig care asigura agentul frigorific pentru cele două camere în care mai sunt depozitate deşeurile animaliere.

Măsuri

În urma inspecţiei organele de control au dispus: eliminarea deşeurilor animaliere existente în camerele frigorifice, eliminarea deşeurilor de ambalaje din plastic de pe platforma betonată, vidanjarea decantorului de preluare a apelor uzate de la secţie preparate, golirea instalaţiei de amoniac şi punerea în siguranţă a acesteia.

„Prin eliminarea deşeurilor animaliere s-a redus pericolul de infecţie prin descompunerea materiei organice şi prin supravegherea continuă a instalaţiei de frig ce asigură condiţiile tehnice necesare pentru siguranţa acesteia”, a concluzionat Ovidiu Dăescu.

S.Al.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor