ABC-ul sănătăţii cu Helmuth Duckadam si Emerich Ienei

6Comentarii
ABC-ul sănătăţii cu Helmuth Duckadam si Emerich Ienei
Elevii de la Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea s-au întâlnit, vineri, cu Emeric Jenei şi Helmuth Duckadam.

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „ABC-ul sănătăţii”. Proiectul, iniţiat de Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic Greco-Catolic, se adresează elevilor din clasele I-IV şi pune accentul pe educaţia axată pe sport.

„Ideile care au stat la baza acestui proiect sunt: lipsa culturii sportive a societăţii, realitatea percepută la nivelul şcolii, evoluţia dezvoltării fizice şi a mentalităţii elevilor, numărul mare de persoane cu probleme de sănătate, numărul orelor de educaţie fizică şi lipsa bazei materiale”, a spus Andrei Cristea. „Am acceptat invitaţia de a participa la lansarea acestui proiect pentru că sunt aproape de copii. Sunt mai aproape de copii pentru că am o fetiţă de doi ani şi jumătate.

Dragi copii, faceţi sport, ascultaţi de părinţii şi profesorii voştri, iar când plecaţi undeva să vă comportaţi în aşa fel încât părinţii voştri să fie mândri de voi. Sunt preşedintele FC Steaua Bucureşti. Am fost aleg mai mult pentru imagine. Trebuie să vă spun că peste tot unde mă duc, încerc să mă comport în aşa fel încât să nu pătez imaginea Clubului. Încercaţi să faceţi cât mai multă mişcare. Profitaţi de faptul că aveţi Staţiunea Felix aproape pentru a face înot. Este foarte sănătos”, a spus Helmuth Duckadam. Acesta i-a sfătuit pe părinţii prezenţi să-şi îndemne pe copii să facă mişcare zilnic sau să-i înscrie la diferite sporturi.

Asaltat cu întrebări

După prezentarea obiectivelor şi activităţilor proiectului, Helmuth Duckadam şi Emeric Jenei au răspuns întrebărilor adresate de elevi.

„Domnule Duckadam cum v-aţi simţit atunci când aţi apărat primul gol, al doilea, al treilea….?”, a întrebat o elevă din clasa I.

„Am simţit acelaşi lucru pe care l-ai simţit tu când ai primit primul 10, al doilea, al treile….”, a răspuns Duckadam.

„A fost greu să fiţi portar?”, a întrebat un elev.

„Nu, pentru că m-am făcut portar când eram de vârsta voastră. Am fost mai leneş, nu-mi plăcea să alerg şi m-au pus în poartă”, a spus Duckadam.

„Ce aţi face ca să încurajaţi copiii să facă sport de mici?”, a mai întrebat un elev din sală.

„Aş face multe, dar nu am atâta putere. Prin cunoştinţele noastre ar trebui să încercăm să-i convingem pe cei din Guvern să investească în baze sportive”, este de părere fostul portar al României.

Copiii au mai întrebat: de la ce vârstă s-a apucat de fotbal, sau care a fost relaţia sa cu antrenorul său Emeric Jenei şi cum îi pedepsea pe jucătorii neascultători sau ce sentimente a avut când a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

La finalul întâlnirii, Duckadam şi Jenei au acordat autografe elevilor Liceului Greco-Catolic. În jurul amiezii, copiii au avut ocazia să participe la un meci de fotbal, alături de marele selecţioner al României şi „Eroul de la Sevilla”.

Crina Dobocan

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor