Abilităţi pentru secolul XXI prin ThinkQuest

Abilităţi pentru secolul XXI prin ThinkQuest
Le dezvoltă competenţe digitale şi competenţe în comunicare, dar încurajaează şi colaborarea profesor-elev în procesul de învăţare, colaborarea cu şcoli din alte ţări. Este vorba despre competiţia ThinkOuest, la care participă şi elevii din clasa a XII matematică-informatică de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” din Beiuş.

Prezentarea platformei „ThinkQuest” a avut loc în urmă cu câteva zile, iar competiţia va dura până la 1 aprilie. Liceenii de la „Ioan Ciordaş” nu sunt la prima participare. Anul trecut ei au obţinut locul trei la naţionale şi au intrat în competiţie cu 10 proiecte. Temele de concurs propuse anul trecut liceenilor au fost „Energia verde-surse alternative de tehnologie” şi “Nanotehnologia. Trecut, prezent şi viitor. Pericole şi promisiuni”. Concursul constă într-un proiect IT realizat cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziţie de platforma ThinkQuest.

Ce e ThinkQuest

Această platformă este implementată în România în urma unui acord de colaborare a Fundaţiei Educaţionale „Oracle” cu Ministerul Educaţiei. Este vorba despre o comunitate virtuală destinată elevilor de gimnaziu şi liceu, considerată ca o alternativă de educaţie, pentru a le oferi elevilor multiple posibilităţi de încadrare pe piaţa muncii, le stimulează creativitatea, ajută la formarea de atitudini prin implicarea personală şi căutarea de soluţii, conectarea elevilor la problemele de mediu şi societate, integrarea mijloacelor IT în activităţi interdisciplinare cu rol formativ şi educativ. La începutul lunii februarie, 70 de profesori din întreaga ţară au fost instruiţi de Oracle la Institutul pentru Studii de Proiecte. Până în prezent peste 700 de profesori au participat la astfel de Institute în Brazilia, Egipt, India, România, Singapore, Africa de Sud şi Statele Unite. ThinkQuest sprijină în prezent 405.000 de elevi şi profesori din 43 de ţări, inclusiv peste 16.700 de elevi şi cadre didactice din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !