Abrudan, şef fără bază juridică

ORADEA – Fostul prefect Ilie Bolojan, actualmente şef al Secretariatului General al Guvernului, ne spunea la plecarea sa în Capitală că, până la numirea unui nou prefect, îl lasă pe Traian Abrudan şef interimar la Prefectură. Bolojan se baza pe un Ordin emis de el anul trecut, pe 20 aprilie, formulat în felul următor:

„Începând cu data prezentului ordin, dl. Subprefect Traian Abrudan va îndeplini toate atribuţiile prefectului, în perioadele în care acesta lipseşte din instituţie, fiind în concediu legal de odihnă, concedii medicale sau în deplasări de interes de serviciu, precum şi în celelalte situaţii de suspendare a raporturilor de serviciu, prevăzute de lege”.

Până aici toate bune. Doar că Bolojan nu a dorit să meargă secretar general al Guvernului cu delegare pe post, de la Prefectură, ceea ce ar fi presupus suspendarea funcţiei, care i-ar fi lăsat acestuia să se întoarcă prefect de Bihor oricând. Nu, Bolojan a ţinut să se transfere, părăsind practic funcţia de prefect, fără a-şi ţine locul încălzit la Prefectură. În această situaţie, din punct de vedere juridic subprefectul Abrudan nu poate să exercite atribuţiile prefectului, în condiţiile Ordinului din 20 aprilie 2006! Aşadar, avem de-a face cu o scăpare juridică, necorectată încă.

Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase