Absolvent de Emanuel, stea în Irlanda

7Comentarii
Foto arhiva
Foto arhiva
Universitatea Emanuel e pe toate agenţiile de ştiri din lume. „Vinovat” e un fost student. Cătălin Lăzurcă a absolvit secţia de „Muzică” a Universităţii Emanuel din Oradea. E originar din Suceava, iar acum se vorbeşte despre el ca şi despre un nou caz Costel Busuioc. De această dată, românul uimeşte Irlanda.

Din corul bisericii

Duminică 14 decembrie el va debuta chiar pe scena National Concert Hall din Dublin, în calitate de interpret solo, pentru prima oara în cariera lui. Cătălin Lăzurcă s-a stabilit în Dublin în 2004 , chemat de unul dintre fraţii săi. A terminat în urmă cu doi ani Facultatea Emanuel din Oradea şi s-a stabilit la Dublin împreună cu soţia şi fetiţa sa în vârstă de 5 ani. Ca mai toţi românii a muncit în construcţii, a fost şofer de taxi, iar acum lucrează în asistenţă socială.
„Am cântat încă de mic în corul unei biserici din Suceava. Apoi am urmat cursurile Universităţii Emanuel din Oradea, fiindcă sunt baptist iar Colegiul Biblic Emanuel e singurul de acest fel acreditat ca şi Universitate din Europa de Est. Îmi place foarte mult să cânt muzică de biserică, oricum”, a declarat Cătălin pentru Hot News. Dorinţa de a cânta nu l-a părăsit nici în Irlanda, chiar dacă muncea foarte mult pentru a reuşi să-şi întreţină familia, iar timpul acordat muzicii era din ce în ce mai puţin.

Şansa i-a surârs în momentul în care un prieten a văzut un anunţ într-un ziar legat de corul, Lassus Scholars. „Am pus mâna pe telefon şi am primit acceptul să mă alatur corului pentru repetiţii în fiecare seară de marţi şi de joi, la Westminster Cathedral”, a povestit Cătălin ziaristului de la Hot National Concert Hall din Dublin, Cătălin va interpreta duminică mai multe arii din Giacomo Puccini, printre care şi Nessun Dorma.

Iubit în comunitate

Membrii comunităţii baptiste din Oradea îşi amintesc cu plăcere de noua stea. „Îl ştiu pe Cătălin, cânta într-un cvartet, nu ştiam că a plecat în Irlanda, mă bucur foarte mult pentru el”, ne-a mărturisit redactorul Radio Vocea Evangheliei, Daniela Stoica. Unul dintre cei care a postat pe internet pe forumul agenţiilor de ştiri este chiar rectorul Universităţii Emanuel Paul Negruţ.

„Cătălin, Onorează-l pe Dumnezeu în tot ce faci şi El te va onora. Ne rugăm pentru tine şi suntem onoraţi să aflăm că Dumnezeu îţi deschide uşi şi orizonturi noi”, Paul Negrut

Universitatea Emanuel din Oradea. Cătălin mai are un frate care a absolvit Managementul la Universitatea Emanuel şi care a fost cooptat în boardul societăţii „Cominca”.

Veronica Bursasiu7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor