Absolvenţi fără studii la Georgiana

Absolvenţi fără studii la Georgiana
ORADEA - Liceul particular Georgiana din Oradea face obiectul unei investigaţii ca urmare a reclamaţiei din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor conform căreia conducerea şcolii a încercat fraudarea examenului.

„La începutul primelor probe ale Bacalaureatului comisia judeţeană a observat că există unele nereguli cu actele de şcolarizare a şapte candidaţi care proveneau de la Liceul Georgiana”, aminteşte Silviu Torjoc, inspector general adjunct al IŞJ Bihor.

“Deocamdată avem un singur caz verificat, un elev care a repetat clasa a XI-a şi nu a finalizat clasa a XII-a, dar din sesizare rezultă că sunt mai mulţi elevi care nu aveau studiile finalizate şi nu puteau fi acceptaţi la examenul de bacalaureat. Ancheta este în fază incipientă”, a declarat procurorul Vasile Popa.

Absolvenţi precoce

Reprezentanţii IŞJ Bihor amintesc că totul a pornit de la o profesoară supraveghetoare de la centrul de examen amenajat la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” care a recunoscut printre candidaţi o fostă elevă căreia îi fusese dirigintă, dar care nu trebuia să fie decât în clasa a XI-a şi nicidecum în clasa a XII-a.

„Profesoara a sesizat comisia de examen care a început verificările care au relevat şapte cazuri în care studiile candidaţilor nu se regăseau în cataloage sau foile matricole, dar dintre aceştia doi sau trei au fost retraşi de către reprezentanţii şcolii restul fiind eliminaţi din examen de comisia judeţeană”, afirmă Silviu Torjoc.

Acesta informează că şcoala Georgiana va primi luni vizita unei comisii a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. „Luni ARACIP va verifica şcoala şi va decide dacă aceasta îşi va păstra autorizaţia de funcţionare a unităţii de învăţământ”, informează inspectorul general adjunct.

Vali Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !