Absolventi, poftiti la AJOFM Bihor!

Conferinţă la AJOFM Bihor
Conferinţă la AJOFM Bihor
Câteva zile mai au la dispozitie absolventii pentru a obtine indemnizatie de somaj în cazul în care nu se angajeazã. „Pentru aceasta trebuie doar sã se înscrie în baza de date a AJOFM Bihor în cel mult 60 de zile de la data absolvirii”, a precizat Dorel Drãghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Potrivit lui Pavel Haragos, seful Agentiei Locale Oradea, pânã în prezent s-au înscris în baza de date a institutiei doar 140 de absolventi din cei câteva mii care au terminat un liceu, o scoalã profesionalã sau o institutie de învãtãmânt superior în 2006. „Poate cã au fost cuprinsi de febra examenelor si nu au avut timp. Mai au încã timp la dispozitie sã o facã. Nu au nimic de pierdut, chiar dacã sunt admisi la o institutie sau dacã de angajeazã”, a specificat Pavel Haragos.

Documente

Absolventii trebuie sã prezinte la înscriere în baza de date a agentiei o copie de pe actul de absolvire (plus originalul), copie de pe certificatul de nastere, adeverintã medicalã (din care sã reiasã cã este apt de muncã) si certificat fiscal de la Finante.

„Data luatã în considerare, de la care decurg cele 60 de zile, este cea specificatã pe certificatul de absolvire. Dacã pe diplomã se specificã doar luna, atunci este luatã în considerare prima zi a lunii urmãtoare”, ne-a informat Pavel Haragos.

Facilitãti

Dacã se înscriu în baza de date a agentiei în termen de 60 de zile de la absolvire, absolventii beneficiazã de indemnizatie de somaj timp de sase luni. Valoarea acesteia este de jumãtate din salariul de bazã minim brut pe tarã garantat în platã.

„Dacã se angajeazã în termen de 12 luni de la data absolvirii, absolventul primeste o primã egalã cu un salariu de bazã minim brut pe tareã garantat în platã, în vigoare la data încadrãrii”, a declarat seful Agentiei Oradea. Pe de altã parte, dacã se angajeazã în timp ce primeste indemnizatie de somaj, absolventul care-si pãstreazã locul de muncã mai mult de 12 luni, mai primeste o sumã egalã cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul. Suma este acordatã dupã trecerea celor 12 luni.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !