Absolvenţii anului 2012 isi gasesc greu de lucru in Timis

De Marcel Hoster
Multi dintre tineri au devenit someri
Multi dintre tineri au devenit someri
Conform datelor oficiale ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, un număr de 481 de absolvenţi de şcoală din această vară s-au înscris deja pe lista celor care beneficiază de şomaj în Timiş. Cel mai uşor şi-au găsit locuri de muncă absolvenţii de şcoli profesionale, un singur asemenea absolvent fiind înscris pe listele AJOFM.

Vara aduce întotdeauna creşterea şomajului. Aceasta din cauză că tinerii care termină şcoala, fie că e una profesională, un liceu fără bacalaureatul absolvit, sau chiar o facultate, nu îşi găsesc deloc de lucru. În aceste condiţii, indemnizaţia de şomaj, chiar dacă e mică, e soluţia salvatoare. Conform datelor oficiale în Timiş s-au înscris în şomaj 481 de asemenea tineri care au terminat şcoala în 2012.

Din „încercările” verii cei mai şifonaţi au ieşit absolvenţii de liceu. Un număr de 396 de tineri care au terminat liceul sunt incluşi pe lista celor fără loc de muncă. Ei fie nu au reuşit să ia bacalaureatul şi nu s-au putut înscrie la o facultate, fie au luat şi acest examen, dar nu au dorit să continue studiile. Aflaţi în căutarea unui loc de muncă ei au fost nevoiţi să se înscrie pe listele AJOFM Timiş. Nici facultatea terminată nu îţi asigură automat o slujbă. Ca dovadă, un număr de 84 asemenea absolvenţi au decis să apeleze la şomaj, cel puţin până prind un job.

Cei mai de succes absolvenţi s-au dovedit a fi cei cu şcoală profesională terminată. Din această categorie în listele oficiale s-a înscris o singură persoană.

Totuşi, pe termen lung, numărul celor cu grad de pregătire medie şi primară ocupă de departe mult mai mult din categoria şomerilor decât cei cu o facultate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !