Absolvenţii, aşteptaţi la AJOFM

Absolvenţii, aşteptaţi la AJOFM
ORADEA – Tinerii absolvenţi de şcoală sunt aşteptaţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Conducerea acestei instituţii îi anunţă pe toţi absolvenţii care au trecut de vârsta de 16 ani şi nu au reuşit să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii lor profesionale, la 60 de zile de la terminarea şcolii, să se înscrie la serviciile oferite de Agenţie.

Potrivit Legii nr. 76/2002, ei pot beneficia de acordarea indemnizaţiei de şomaj. Se consideră că tânărul nu a reuşit sau nu a putut să se încadreze în muncă dacă face dovada că în 60 de zile de la terminarea şcolii s-a înregistrat la AJOFM în vederea medierii pentru încadrarea în muncă pe locurile vacante comunicate de către angajatori. În caz contrar, ei pierd dreptul de a mai primi indemnizaţia de şomaj.
„Oferta locurilor de muncă a crescut în această perioadă de la 182 locuri vacante la 361, condiţia de vechime fiind de zero ani pentru o pondere de 89% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Termenul până la care se pot prezenta nu a expirat (60 zile de la absolvire) şi absolventii sunt aşteptaţi să se adreseze Agenţiei pentru a beneficia de toate serviciile în mod gratuit”, afirmă directorul executiv adjunct al AJOFM, Daciana Nica.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !