Absolvenţii aşteptaţi la „Bursă”

3Comentarii
Absolvenţii aşteptaţi la „Bursă”
ORADEA - Absolvenţii care doresc să-şi găsească un loc de muncă, şi numai ei, vor avea ocazia să o facă săptămâna viitoare. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, va organiza în data de 26.09.2007 „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Această acţiune se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, începand cu ora 9:00.

„Scopul acestei burse este de a sprijini absolvenţii să-şi găsească un loc de muncă şi de a mediatiza facilităţile de care beneficiază angajatorii care încadrează absolvenţi”, ne-a informat Daciana Nica, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Conform legislaţiei în vigoare, prin absolvent al unei instituţii de învăţămant se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat, în condiţiile legii.

„Sunt invitaţi să participe atât absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorii care doresc să ofere locuri de muncă acestei categorii de persoane”, a subliniat Nica.

Angajatorii sunt aşteptaţi să depună intenţia de a participa la această acţiune la sediul agenţiei din Oradea, str.Transilvaniei, nr.2. Informatii suplimentare se pot obţine şi la următoarele numere de telefon: 0259-436.821 sau 0359-800.960.

Facilităţi angajatori

Angajatorii trebuie să ştie că pot beneficia de o serie de facilităţi în cazul în care angajează absolvenţi. „Subvenţia acordată angajatorilor pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor de învăţământ este diferenţiată în funcţie de nivelul studiilor”, a explicat directorul adjunct al AJOFM Bihor. Astfel, se acordă un salariu de baza minim brut pe ţară pentru absolvenţii şcolilor profesionale sau ai şcolilor de arte şi meserii. Pentru absolvenţii de învăţământ liceal sau de învăţământ postliceal se acordă 1,2 salarii de bază minime brute pe ţară, iar pentru absolvenţii de învăţământ superior 1,5 salarii de baza minime brute pe ţară. „Subvenţia se acordă pe o perioadă de 12 luni de la data încheierii convenţiei cu AJOFM Bihor”, a precizat Daciana Nica.
Absolvenţii vor sta faţă în faţă cu angajatorii în 26 septembrie
Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor