Absolvenţii, aşteptaţi să se înscrie la AJOFM Bihor

De Oana Farcas
Reactualizat la:
1Comentariu
Absolvenţii, aşteptaţi să se înscrie la AJOFM Bihor
Absolvenţii bihoreni ai institutiilor de învăţământ, promoţia 2019, sunt aşteptaţi să se înregistreze la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.

Absolvenții înscriși în evidența instituției în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, vor beneficia de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

„Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă”, transmite Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

În vederea înregistrării la agenţiile de ocupare, absovenții trebuie să prezinte:

• actul de identitate, în original şi copie;

• actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;

• adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

„Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, mai explică AJOFM Bihor.

Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

Dacă nu au situația școlară încheiată la toate materiile, elevii se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor