Absolvenţii poftiţi la AJOFM Bihor

Absolvenţii poftiţi la AJOFM Bihor
Absolvenţii care se înregistrează la AJOFM pot beneficia de indemnizaţie de şomaj.

A început vacanţa. Majoritatea absolvenţilor au gândul doar la bacalaureat şi la examenele de admitere. Unii se gândesc să se angajeze. Nu ar strica dacă aceştia s-ar prezenta la Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, pentru a se înscrie în baza de date.

Pentru aceasta nu este nevoie de diplomă, este suficientă o adeverinţă de la instituţia de învăţământ la care au urmat cursurile. Înscrierea în baza de date a AJOFM Bihor le va aduce indemnizaţie de şomaj, în caz că nu reuşesc să se angajeze sau să intre la o facultate.

Indemnizaţie

„În conformitate cu prevederile Legii 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru somaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, completată şi modificată, absolvenţii de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat în baza de date a AJOFM Bihor şi nu reuşesc să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale, pot beneficia de acordarea indemnizaţiei de şomaj precum şi de alte servicii gratuite oferite de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin AJOFM Bihor”, ne-a informat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.

Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de şase luni şi reprezintă o sumă egala cu 50% din salariul minim brut garantat în plată, care este în prezent de 600 de lei.

Pe de altă parte, elevii şi studenţii au posibilitatea să fie încadraţi pe perioada vacanţei de vară.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !