Absolventii si-au cautat de munca

5Comentarii
Absolventii si-au cautat de munca
Peste 600 de locuri de muncă au fost oferite la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”.

Absolvenţii fără un loc de muncă, şi nu numai ei, şi-au încercat vineri norocul. „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, organizată de AJOFM Bihor la Casa de Cultura a Sindicatelor a venit în întâmpinarea bihorenilor cu peste 600 de locuri de muncă. „Avem 31 de angajatori care oferă 636 de locuri de muncă. Dintre acestea, 206 sunt pentru persoane cu studii superioare dintre care 120 pentru ingineri”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor în deschiderea evenimentului.

Pentru persoanele cu studii medii şi şcoală profesională cea mai mare ofertă era în domeniul electronicii, informaticii şi altor sectoare de producţie.

Oferte şi ofertanţi

Majoritatea celor prezenţi la bursă erau tineri absolvenţi, cea mai mare parte dintre ei fără o minimă experienţă în câmpul muncii. Ori, cum în majoritatea meseriilor se cerea experienţă, tinerii nu au prea avut şanse. Alţii nu au găsit oferte în domeniul lor. „Eu am terminat în domeniul turismului la Traian Vuia, dar n-am găsit nici o ofertă”, spunea un tânăr absolvent. „Nici pentru instalatori nu este de lucru”, concluziona un orădean mai in vârstă.

Mai erau însă şi persoane optimiste, care sperau să-şi găsească un job. „Eu de abia am venit. Sunt licenţiată în Ştiinţe Economice şi Finanţe-bănci şi sper să îmi găsesc ceva adecvat, chiar dacă nu în domeniile mele”, ne-a declarat Lăcrimioara Maxi.

Angajatorii erau şi ei împărţiţi, unii mai optimişti, alţii mai puţin. „Este o organizare foarte bună. La fel şi participarea. Am găsit câteva persoane interesate de joburile pe care le oferim”, a precizat Loredana Lasco reprezentanta unei firme de call-center.

Nu la fel de încântată de participare era reprezentanta unei agenţii care oferea posturi de baby sitter în Marea Britanie. „Participarea de azi este foarte slabă. Anul trecut la ora aceasta avem selectate câteva zeci de persoane. Acum de abia avem două-trei”, a subliniat Bianca Bărbulescu.

Trebuie specificat că una dintre condiţiile de bază solicitate de cele două firme erau cunoaşterea limbii italiene, respectiv a limbii engleze.

DAN BIRTA5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor