Absorbiţi de tainele facerii

Absorbiţi de tainele facerii
Conducerea fundaţiei româno-germane „Drum de lumină” din Bucureşti doreşte să-şi deschidă în perioada următoare o filială şi la Oradea, în vederea susţinerii psihologice şi spirituale a femeilor gravide şi a lăuzelor din această parte a ţării.

Astfel, şi bihorencele vor avea la dispoziţie medici, psihologi, moaşe, maseuri şi astrologi care să le ghideze pas cu pas atât în timpul naşterii, cât şi în primii ani după naştere. Totodată, copiii şi adolescenţii, dar şi părinţii, vor putea discuta cu specialişti în cadrul unor workshopuri despre problemele de comunicare dintre ei.

Servicii diverse

În cadrul conferinţei organizate marţi seara la Hotel Continental din Oradea, preşedinta Fundaţiei, Anca Kosina, a ţinut să sublinieze importanţa serviciilor aduse viitoarelor mame. „Este foarte importantă starea de spirit a gravidei în lunile de sarcină, dar şi după naştere. Totodată, noi încercăm să treacă cu bine peste perioada de nouă luni, în care pregătirea fizică şi psihică a viitoarei mame este o condiţie primordială în menţinerea sănătăţii. Astfel, noi asigurăm, pe lângă informare şi consiliere psihologică, consultanţă astrologică, tehnici de respiraţie şi relaxare, activităţi de îngrijire corporală, având în vedere că organismul gravidei trece în această perioadă printr-o serie de schimbări majore”, a declarat Anca Kosina.

Memoria senzorială…

Potrivit afirmaţiilor Ancăi Kosina, diferitele trăiri pe care le are o gravidă se pot transmite în mod direct fătului. „Am avut numeroase cazuri în care copilul avea diferite temeri de un lucru anume. Când am studiat mai atent comportamentul proaspetei mame, înainte de a naşte, am observat că există o memorie senzorială a trupului. De exemplu, o tânără care este chiar din Oradea nu putea să intre sub duş şi să se spele cu apă pe cap.

Cercetând comportamentul mamei sale din perioada în care era gravidă cu ea, am descoperit că aceasta a vrut să se sinucidă, aruncându-se în Criş. De aici a apărut această teamă la adolescentă”, a mărturisit preşedinta fundaţiei, care a dorit să sublinieze importanţa asistenţei părinţilor în formarea copiilor cu capacităţi fizice, intelectuale şi spirituale dezvoltate.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !